Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Η αποστολή μας

Να είμαστε δίπλα στις μητέρες που γαλουχούν μια νέα ζωή!

Οι Πρώτες 1000 Ημέρες στη ζωή ενός μωρού, από τη σύλληψη μέχρι και τα δεύτερα γενέθλια του μωρού, είναι μια θαυμαστή και μοναδική περίοδος. Μια περίοδος που συνοδεύεται από σημαντική σωματική και διανοητική ανάπτυξη και θέτει τα θεμέλια για τη μελλοντική υγεία του μωρού.

Αποστολή μας είναι να στεκόμαστε στο πλευρό της εγκύου και της νέας μαμάς, να της προσφέρουμε επιστημονική πληροφόρηση και να τη βοηθήσουμε να υιοθετήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες κατά τις Πρώτες 1000 Ημέρες της ζωής του μωρού της, από τη σύλληψη μέχρι και το δεύτερο χρόνο ζωής του παιδιού της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε αυτή την περίοδο μπαίνουν τα θεμέλια για την καλύτερη υγεία του παιδιού για όλη του τη ζωή.

Εμείς και οι συνεργάτες μας υποστηρίζουμε το μητρικό γάλα ως την καλύτερη τροφή για το βρέφος. Γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε τη σημασία και την αξία της υγιεινής και θρεπτικής διατροφής για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Με βάση αυτές τις γνώσεις, επεκτείνουμε σήμερα την υποστήριξή μας σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού κατά τις Πρώτες 1000 Ημέρες της ζωής του, μέσω της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών που παρέχουμε σε εγκύους, νέες μητέρες και ειδικούς.

Είναι πεποίθησή μας πως βοηθώντας τις μητέρες και τα μωρά σε όλο τον κόσμο να λάβουν τη σωστή διατροφή αυτή την κρίσιμη περίοδο, από τη σύλληψη μέχρι την ηλικία των δύο ετών, κάνουμε ένα ζωτικής σημασίας βήμα για τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.

Αυτή η αποστολή είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας και επηρεάζει κάθε απόφαση που λαμβάνουμε.

Στόχος δικός μας αλλά και των συνεργατών μας, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο είναι να επισημάνουμε τη σπουδαιότητα που έχει η σωστή διατροφή και υγεία κατά τις Πρώτες 1000 Ημέρες της ζωής ενός ανθρώπου. Πώς το κάνουμε αυτό;

Προωθώντας την υγιεινή διατροφή στο ξεκίνημα της ζωής μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπηρεσιών τόσο για τους γονείς όσο και για τους επαγγελματίες υγείας.
Ενθαρρύνοντας και προωθώντας ενεργά τον θηλασμό και τα οφέλη του τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.
Θέτοντας κοινούς στόχους για να μπορούμε να εκτιμήσουμε τη βελτίωση στις διατροφικές συνήθειες και την υγεία του μωρού στο μέλλον.
Επενδύοντας σε επιστημονική έρευνα στο πεδίο της βρεφικής & νηπιακής διατροφής και συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες υγείας για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα βοηθήσουν τη βελτίωση της υγείας της σημερινής και της επόμενης γενιάς.

Διατροφή από τη μητέρα προς το μωρό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές απαιτήσεις της μέλλουσας μητέρας αυξάνονται. Για παράδειγμα, η ανάγκη της σε σίδηρο, φυλλικό οξύ και ιώδιο μεγαλώνει κατά 50%. Τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά θρέφουν το έμβρυο την περίοδο που αναπτύσσονται τα όργανά του και ταυτόχρονα επιτρέπουν στη μητέρα να χτίσει τα δικά της φυσικά αποθέματα που είναι ζωτικής σημασίας για την καλύτερη έκβαση του θηλασμού.

Εμείς από τη μεριά μας προσφέρουμε στη μητέρα ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενημερώνοντας και υποστηρίζοντάς την σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη και μοναδική περίοδο της ζωής της, από την εγκυμοσύνη εως τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού.

Ό,τι καλύτερο για τη μητέρα και το μωρό

Εμείς οι άνθρωποι της Nutricia έχουμε αποστολή μας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στη μητέρα και το μωρό. Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την δημόσια υγεία και συστήνουμε στις νέες μητέρες τον αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους 6 μήνες και τη συνέχιση του θηλασμού μέχρι και για 2 χρόνια, παράλληλα με τη σταδιακή εισαγωγή στερεών τροφών.

Οι θηλάζουσες μητέρες χρειάζονται μια προσαρμοσμένη δίαιτα αυτή την περίοδο που να καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις τους σε θρεπτικά συστατικά. Πολλές και διαφορετικές έρευνες επάνω στο μητρικό γάλα μας δίνουν έναν θησαυρό γνώσεων για τη σύνθεση και τα οφέλη του.

Εφόσον ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτός, το βρεφικό γάλα σε σκόνη αποτελεί την πιο ασφαλή εναλλακτική επιλογή, και πρέπει να δίνεται μετά τη σύσταση του παιδιάτρου.

Από το 1896 μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι μας στα Ερευνητικά Κέντρα της Nutricia, πρωτοπορούν στη δημιουργία βρεφικού γάλακτος, που είναι αποτέλεσμα πολυάριθμων επιστημονικών μελετών, για τις μητέρες που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν ή επιλέγουν να μη θηλάσουν.

Αναπτύσσοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες

Ακολουθώντας τις οδηγίες του παιδιάτρου σου, θα ξεκινήσει σταδιακά η εισαγωγή των στερεών τροφών, συνεχίζοντας ιδανικά να θηλάζεις μέχρι τους 12 μήνες ή και περισσότερο. Η εισαγωγή στις στερεές τροφές είναι ένα σημαντικό βήμα για την υγεία και τις μελλοντικές διατροφικές συνήθειες του παιδιού σου γι’ αυτό και χρειάζεται να γίνει σταδιακά και κάθε φορά ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο του μωρού σου. Οι έρευνες μας έχουν δείξει πως η ποικιλία και η έκθεση σε διαφορετικές γεύσεις μπορεί να έχει επίδραση στις διατροφικές συνήθειες του παιδιού αργότερα στη ζωή του, για παράδειγμα η προτίμηση του τα λαχανικά.

Μετάβαση στην οικογενειακή δίαιτα

Κατά τη νηπιακή ηλικία, τα παιδιά έχουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες, όχι μόνο για να καλύψουν τη ραγδαίαωματική και διανοητική τους ανάπτυξη, αλλά και επειδή μεταβολίζουν με διαφορετικό τρόπο τα θρεπτικά συστατικά απ’ ότι οι ενήλικες. Για παράδειγμα, ένα νήπιο χρειάζεται 7 φορές περισσότερη βιταμίνη D, 5,5 φορές περισσότερο σίδηρο και 4 φορές περισσότερο ασβέστιο από έναν ενήλικα, ανά κιλό σωματικού βάρους.

Το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της οικογένειας μπορεί να μην ικανοποιεί πάντα τις ανάγκες των παιδιών για σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη D και βασικά λιπαρά οξέα. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα σε πρωτεΐνη και αλάτι στη διατροφή των ενηλίκων είναι επιβαρυντικά για τον ανώριμο παιδικό οργανισμό.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ειδικά προσαρμοσμένου νηπιακού γάλακτος, ως μέρος μια ισορροπημένης διατροφής, από νήπια άνω του 1 έτους βοηθάει σημαντικά στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους σε αυτή την ηλικία.

Νέα επιστημονικά δεδομένα από τη Nutricia, έδειξαν ότι η κατανάλωση του νηπιακού μας γάλακτος σε σκόνη με συγκεκριμένο μίγμα πρεβιοτικών scGOS/lcFOS 9:1, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και βιταμινών ενισχύει την άμυνα των νηπίων και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων.

Καινοτομία βασισμένη στην επιστήμη και την έρευνα

Επενδύουμε στην επιστημονική έρευνα για τη σημασία της διατροφής στο ξεκίνημα της ζωής και συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες υγείας αναπτύσσοντας μαζί καινοτόμες ιδέες και προτάσεις. Βασικός μας στόχος είναι να συμβάλουμε σε μια καλύτερη υγεία για τη σημερινή και κάθε επόμενη γενιά.

Εμπορία υποκατάστατων μητρικού γάλακτος

Η Nutricia δεσμεύεται να συμμορφώνεται με τις ακόλουθες κατευθυντήριες αρχές σύμφωνα με την πολιτική Υποκατάστατα Μητρικού Γάλακτος (Breast Milk Substitute) BMS.

 • Αναγνωρίζουμε τη σημασία και δεσμευόμαστε από τις αρχές του Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος του ΠΟΥ και των επακόλουθων σχετικών ψηφισμάτων της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (WHA).
 • Συντασσόμαστε με την παγκόσμια σύσταση του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία που υποστηρίζει τον αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής, ακολουθούμενη από την εισαγωγή ασφαλών και κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών1.
 • Ενθαρρύνουμε τη συνέχιση του θηλασμού για έως και δύο χρόνια αλλά και αργότερα, παράλληλα με την εισαγωγή ασφαλών και κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών στο πλαίσιο μιας διαφοροποιημένης διατροφής μετά την ηλικία των έξι μηνών 1. Η απόφαση για την έναρξη των συμπληρωματικών τροφών θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο αφού ζητηθεί η γνώμη ανεξάρτητων προσώπων με ειδίκευση στην ιατρική, στον τομέα της διατροφής ή στη φαρμακευτική ή άλλων προσώπων ασχολουμένων επαγγελματικά με τη φροντίδα της μητέρας και του παιδιού, με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε βρέφους.
 • Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η πρακτική του μητρικού θηλασμού δεν υπονομεύεται μέσω υλικού μάρκετινγκ ή/και μέσω οποιασδήποτε διαφημιστικής ενέργειας εν γένει που αφορά οποιοδήποτε από τα προϊόντα μας.
 • Δεν θα διαφημίσουμε και δεν θα προωθήσουμε βρεφικό γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας (0-6mos) ή συμπληρωματικά προϊόντα (όπως μπουκάλια και θηλές) σε οποιαδήποτε χώρα δραστηριοποιούμαστε. Η διαφήμιση των προϊόντων πρώτης βρεφικής ηλικίας θα πραγματοποιείται μόνο μέσω εκδόσεων που ειδικεύονται στη φροντίδα των βρεφών ή στις επιστημονικές δημοσιεύσεις, οι οποίες θα περιέχουν αποκλειστικά επιστημονικές και πραγματικές πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές σε καμία περίπτωση δε θα υπονοούν ή δημιουργούν την πεποίθηση ότι η χορήγηση τροφής με θήλαστρο (μπιμπερό) δίνει ανάλογα ή καλύτερα αποτελέσματα από το μητρικό θηλασμό.
 • Η διαφήμιση των σημείων πώλησης η προσφορά δειγμάτων ή οποιοδήποτε άλλο μέσο προώθησης των πωλήσεων πρώτης βρεφικής ηλικίας στον καταναλωτή σε επίπεδο λιανικής πώλησης δεν επιτρέπονται.
 • Δε θα προσφέρουμε στο ευρύ κοινό ή στις εγκύους, στις μητέρες ή στα μέλη των οικογενειών τους, δωρεάν ή σε χαμηλή τιμή προϊόντα, δείγματα ή άλλα διαφημιστικά δώρα, άμεσα ή έμμεσα μέσω του συστήματος Υγείας ή των εργαζομένων σε αυτό.
 • Δεν θα διαφημίσουμε ή θα προωθήσουμε γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας (6-12 mos.) σε χώρες υψηλότερου κινδύνου. (Ως χώρες υψηλότερου κινδύνου θεωρούνται οι χώρες που έχουν ποσοστό θνησιμότητας άνω του 10 τοις 1000 (ηλικίας κάτω των 5 ετών) ή οξύ υποσιτισμό άνω του 2% (μέτρια και σοβαρή εξασθένηση) σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών).
 • Δεν θα διαφημίσουμε ή θα προωθήσουμε βρεφικές τροφές για χρήση από βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών σε χώρες υψηλότερου κινδύνου.
 • Υποστηρίζουμε και προασπιζόμαστε τις υπεύθυνες πρακτικές μάρκετινγκ και διαφήμισης που προωθούν την καλή υγεία και την ασφαλή διατροφή για όλα τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.
 • Συνεργαζόμαστε με εταίρους, εμπορικές ενώσεις, ομάδες του κλάδου και πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς για την προώθηση υπεύθυνων και ηθικών πρακτικών μάρκετινγκ και διαφήμισης.
 • Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες λιανικής πώλησης και τους συνεργάτες, ενεργώντας εξ ονόματος της Danone που εμπλέκονται στην εισαγωγή των προϊόντων μας στην αγορά για την ευαισθητοποίηση και τονίζουμε τη σημασία της τήρησης των σχετικών νόμων, του Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος του ΠΟΥ και της παρούσας Πολιτικής BMS.
 • Συμμορφωνόμαστε με όλους τους ισχύοντες εθνικούς νόμους, κανονισμούς και κώδικες δεοντολογίας στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε.
 • Σεβόμαστε το ρόλο των κυβερνήσεων για την ανάπτυξη πολιτικών υγείας που είναι κατάλληλες για τα εκάστοτε κοινωνικό και νομοθετικό πλαίσιο και τους γενικούς αναπτυξιακούς τους στόχους.
 • Παρακολουθούμε τις πρακτικές μάρκετινγκ και διαφήμισης σύμφωνα με τις αρχές και τους στόχους του Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος του ΠΟΥ, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλα μέτρα λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις για την εφαρμογή του Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος του ΠΟΥ, και λαμβάνουμε μέτρα για να επιβεβαιώσουμε ότι η συμπεριφορά μας σε όλα τα επίπεδα είναι σύμφωνη με την εν προκειμένω Πολιτική μας (BMS).
 • Υποστηρίζουμε τις κυβερνήσεις στις προσπάθειές τους να εφαρμόσουν τον Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος του ΠΟΥ και την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και συνεργαζόμαστε με αυτές για την παρακολούθηση της εφαρμογής τους.
 • Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, με την κατάλληλη ηγεσία και πόρους για τη δημιουργία και την παροχή ενός περιβάλλοντος ποιότητας και ασφάλειας στα βρεφικά και παιδικά τρόφιμα, που πληροί αυστηρά πρότυπα υγιεινής και ποιοτικούς ελέγχους, όπως οι διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές που αναπτύχθηκαν από την Επιτροπή Codex Alimentarius και άλλους σχετικούς εθνικούς νόμους και κανονισμούς.

1 Αναγνωρίζουμε πως κάποιες εθνικές νομοθεσίες και συστάσεις για την υγεία και τη διατροφή επιτρέπουν αυστηρά και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι έχει ζητηθεί η γνώμη ανεξάρτητων προσώπων με ειδίκευση στην ιατρική, στον τομέα της διατροφής ή στη φαρμακευτική ή άλλων προσώπων ασχολουμένων επαγγελματικά με τη φροντίδα της μητέρας και του παιδιού, την κατ’ εξαίρεση έναρξη ασφαλών και κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών παράλληλα με το χορηγία μητρικού γάλακτος μέχρι την ηλικία των έξι μηνών, με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε βρέφους. Οι χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου μπορούν να διαθέτουν στην αγορά συμπληρωματικά τρόφιμα σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται πάντα ως συμπλήρωμα του μητρικού γάλακτος και δεν προωθούνται ποτέ εις βάρος του μητρικού θηλασμού.

Κατεβάστε την αναλυτική Πολιτική του Ομίλου Danone για την Εμπορία Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος, πατώντας εδώ.

backtotop
Nutricia