Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Η ποσότητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ποιότητα αυτού που τρώτε. Επειδή το μωρό σας παίρνει τα θρεπτικά συστατικά απευθείας από εσάς, προσπαθήστε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, αποφεύγοντας τα πολλά γλυκίσματα τα οποία ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα σας και μετά από λίγο το ρίχνουν εξίσου γρήγορα, μπερδεύοντας το μεταβολισμό σας. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε πεσμένη ή να έχετε ζαλάδες.
Το βασικότερο είναι να μην είστε πολύ σκληρή με τον εαυτό σας. Κάποιες μέρες θα πεινάτε τρομερά και άλλες δεν θα σας ενδιαφέρει καθόλου το φαγητό. Τα μικρά και συχνά γεύματα θα σας βοηθήσουν με τη ναυτία της εγκυμοσύνης. Απλά ακολουθήστε το ένστικτό σας. Θα εκπλαγείτε απ’ το πόσο καλά τα έχει φροντίσει όλα η φύση!

Είναι φυσιολογικές οι λιγούρες που νιώθω;

Πολλές μητέρες επιθυμούν έντονα συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Πιστεύεται πως μερικές φορές οι λιγούρες αυτές μπορεί να εκφράζουν μια ανάγκη του οργανισμού να αυξήσει την πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών, γι’ αυτό αξίζει να αντιλαμβάνεστε και να ακούτε το ένστικτό σας.

Συνηθισμένες λιγούρες κατά την εγκυμοσύνη

Λέγοντας λιγούρες εννοούμε τις πολύ έντονες επιθυμίες για κάποιο φαγητό, ακόμη κι αν πρόκειται για γεύσεις που δεν προτιμούσατε πριν μείνετε έγκυος.

Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους νιώθουν συχνά έντονη επιθυμία για τις παρακάτω τροφές. Αν λοιπόν είστε κι εσείς μια απ’ αυτές που η διατροφή στην εγκυμοσύνη τους περιλαμβάνει τις παρακάτω τροφές, δεν είστε η μόνη:

  • Γλυκά
  • Γαλακτοκομικά
  • Αλμυρά σνακ
  • Ξινά φρούτα (όπως εσπεριδοειδή)
  • Καυτερά, πικάντικα φαγητά

Μερικές φορές η λιγούρα μπορεί να αποτελεί ένδειξη πως θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε μεγαλύτερη ποσότητα από κάποια τροφή στη διατροφή σας. Αν, για παράδειγμα, νιώθετε έντονη την επιθυμία για τις αλμυρές ελιές, μπορεί να χρειάζεται να αυξήσετε λίγο το αλάτι που προσλαμβάνετε καθώς το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο απ’ το συνηθισμένο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Λιγούρες για μη βρώσιμα υλικά

Περιστασιακά, ορισμένες μέλλουσες μητέρες λαχταρούν κάτι που δεν είναι φαγητό, όπως κάρβουνο, πάγο ή χώμα. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται pica και η αιτία του δεν είναι γνωστή. Ορισμένοι ειδικοί το συνδέουν με ανεπάρκεια σιδήρου ή ασβεστίου, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως ο οργανισμός προσπαθεί να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει τη ναυτία της εγκυμοσύνης. Προφανώς, βέβαια, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να αντισταθείτε σε αυτές τις επιθυμίες καθώς μπορεί να σας βλάψουν.

backtotop
Nutricia