Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Τα νήπια διαθέτουν μια φυσική περιέργεια για τις φωνές. Ακόμη και προτού γεννηθεί, το μωρό ακούει τις συζητήσεις σας! Ο ρόλος σας είναι πραγματικά σημαντικός μόλις αρχίσει να διαμορφώνει τις πρώτες του λέξεις. Το νήπιό σας χρειάζεται ενθάρρυνση. Προσπαθήστε να ανταποκριθείτε θερμά σε κάθε του προσπάθεια και να έχετε οπτική επαφή μαζί του βοηθώντας το με αυτόν τον τρόπο να γίνει ένας μικρός πολυλογάς!
Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για όλα τα διαφορετικά στάδια που μπορεί να περάσει το νήπιό σας καθώς θ’ αρχίσει να μιλάει. Να θυμάστε όμως πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό και άρα είναι φυσιολογικό το νήπιο σας να κατακτήσει νωρίτερα ή αργότερα διάφορα ορόσημα.

Τα πρώτα του γενέθλια: Μπορείτε να περιμένετε από το νήπιό σας να φλυαρεί ακατάπαυστα. Μερικές φορές οι λέξεις του δεν είναι πλήρως σχηματισμένες ή ακούγονται σαν διαφορετικές λέξεις κολλημένες μεταξύ τους.

18-24 μηνών: Αυτή την περίοδο φαίνεται πραγματικά το ενδιαφέρον του νηπίου σας για το περιβάλλον του. Θ’ αρχίσει να γνωρίζει την ονομασία πολλών οικείων πραγμάτων όπως «ποτήρι», «γάτα», «αρκουδάκι» και φυσικά «μαμά» και «μπαμπάς» και θα μαθαίνει έως και 10 καινούργιες λέξεις την ημέρα. Θα μπορεί να δείξει με το δάχτυλο οικεία αντικείμενα και ανθρώπους ενώ θα μάθει πως ο λόγος παίζει σημαντικό ρόλο για να αποκτήσει ακριβώς αυτό που θέλει.

2 ετών: Σε αυτή την ηλικία, τα νήπια αρχίζουν να ενώνουν λέξεις και να φτιάχνουν απλές προτάσεις. Έτσι θα ακούσετε φρασούλες όπως «μαμά παίτσει» ή «μωρό νερό». Επίσης, συχνά χρησιμοποιούν μια λέξη που γνωρίζουν για να περιγράψουν κάτι αντίστοιχο, όπως για παράδειγμα να λένε τη γάτα «σκυλάκι» και τον χυμό «νερό».

3 ετών: Το νήπιό σας θα μπορεί να πει μεγαλύτερες προτάσεις, έχοντας μάθει έως και 900 λέξεις! Ο αριθμός αυτός αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο των λέξεων που θα γνωρίζει όταν θα είναι πια ένα φλύαρο πεντάχρονο παιδάκι!

backtotop
Nutricia