Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Ο θηλασμός είναι διαφορετικός για κάθε μαμά και μωρό, έτσι μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να βρείτε έναν ρυθμό και μια άνετη στάση που να ταιριάζει και στους δυο σας.

Ποια είναι τα οφέλη του θηλασμού;

Ο θηλασμός χαρίζει στο μωρό σας το καλύτερο ξεκίνημα για τη ζωή του. Πέρα απ’ το ότι του προσφέρει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, συμβάλλει στην ενδυνάμωση τoυ ανοσοποιητικού του συστήματος. Δεν είναι όμως μόνο το μωρό σας που ωφελείται απ’ το θηλασμό, αλλά και εσείς. Παρακάτω θα διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού.

Θηλασμός – Τα οφέλη για το μωρό σας

Το μητρικό γάλα είναι ιδανικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται το μωρό σας τους πρώτους μήνες της ζωής του. Περιέχει ειδικά θρεπτικά συστατικά, τους πρεβιοτικούς ολιγοσακχαρίτες, με τα οποία τρέφονται τα ωφέλιμα βακτηρίδια που υπάρχουν στο πεπτικό σύστημα του μωρού σας. Τα ωφέλιμα βακτηρίδια λειτουργούν ως εμπόδιο για την ανάπτυξη των βλαβερών βακτηριδίων που μπορεί να εισβάλλουν στο έντερο και είναι δυνατόν να δημιουργήσουν λοίμωξη. Περιέχει ακόμη, λιπαρά οξέα που βοηθούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας.

Γιατί ο θηλασμός είναι καλός για το μωρό σας

  • Αποτελεί φυσική διαδικασία.
  • Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα αντισώματα που χρειάζεται το μωρό σας.
  • Έρευνες δείχνουν πως μειώνει τις πιθανότητες παιδικού διαβήτη και λευχαιμίας.
  • Μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του μωρού σας από ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού καθώς και από κάποιες αλλεργίες, όπως άσθμα και έκζεμα.
  • Σύμφωνα πάλι με έρευνες, τα μωρά που έχουν θηλάσει έχουν καλύτερη αρτηριακή πίεση κατά την παιδική ηλικία.

Γιατί ο θηλασμός είναι καλός για εσάς

  • Όταν θηλάζετε ο οργανισμός σας παράγει οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που βοηθά να δεθείτε συναισθηματικά με το μωρό σας.
  • Οι μαμάδες που θηλάζουν μειώνουν τις πιθανότητες να παρουσιάσουν προ-εμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών και οστεοπόρωση.
  • Ο θηλασμός βοηθά να χρησιμοποιήσετε το επιπλέον βάρος που μπορεί να έχετε πάρει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμβάλλοντας στο να ξαναβρείτε πιο γρήγορα τη φόρμα σας!
  • Το μητρικό γάλα είναι πάντα διαθέσιμο, όπου κι αν βρεθείτε, και δεν χρειάζεται να αποστειρώνετε μπιμπερό.
  • Το μητρικό γάλα είναι δωρεάν και βρίσκεται πάντα ακριβώς στη σωστή θερμοκρασία!
backtotop
Nutricia