Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Αν το νήπιό σας δεν είναι πρόθυμο να μοιραστεί παιχνίδια ή μπισκότα με άλλα παιδάκια μην ανησυχείτε, είναι πολύ φυσιολογικό. Για την ακρίβεια σε κάθε γωνιά του κόσμου, τα νήπια αυτής της ηλικίας περνούν το στάδιο του «είναι δικό μου!». Σημαίνει απλά πως το νήπιό σας χρειάζεται χρόνο για να κατανοήσει την έννοια της μοιρασιάς. Διαβάστε παρακάτω μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να το ενθαρρύνετε να μοιράζεται.

Διδάξτε το να μοιράζεται

Τα νήπια μαθαίνουν αντιγράφοντας όσα κάνετε εσείς και οι άλλοι γύρω τους. Βοηθήστε τα λοιπόν να καταλάβουν γιατί θα πρέπει να μοιράζονται και τα θετικά αυτής της πράξης. Για παράδειγμα, καθίστε να φάτε ένα από τα αγαπημένα του φρούτα. Πείτε του πως ανυπομονείτε πραγματικά να το φάτε και πόσο περιμένετε να το απολαύσετε. Μετά πείτε του πως θα το απολαμβάνατε πολύ περισσότερο αν το μοιραζόσασταν μαζί του.
Συζητήστε με το νήπιό σας για τα πράγματα που μοιράζεστε κατά τη διάρκεια του φαγητού. Μετά αλλάξτε θέση και ζητήστε απ’ το νήπιό σας να μοιραστεί ένα άλλο φρούτο μαζί σας. Θα πρέπει να νιώθει πως το «ανταμείβετε» αντί να αισθανθεί πως του πήρατε κάτι δικό του. Με αυτό τον τρόπο το νήπιό σας θ’ αρχίσει να καταλαβαίνει πως μοιράζομαι σημαίνει ότι δύο άνθρωποι δίνουν ο ένας κάτι στον άλλο.

Την επόμενη φορά που θα είναι να παίξει με κάποιο παιδάκι, συζητήστε με το νήπιό σας σχετικά με το μοίρασμα των παιχνιδιών προτού βρεθούν μαζί. Υπενθυμίστε του το φρούτο και πώς η μοιρασιά πραγματικά διπλασίασε τη διασκέδαση και για τους δυο σας.

Ενδείξεις πως είναι έτοιμο να μοιραστεί

Προτού φτάσουν στο σημείο να μοιραστούν κάτι, μερικές φορές αρέσει στα νήπια να δείχνουν τα πράγματά τους στους άλλους χωρίς να τα αφήνουν απ’ τα χέρια τους. Αυτό μπορεί να δείχνει σαν πρόκληση ή άρνηση να μοιραστεί, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ικανότητα να μοιράζεται. Έτσι, επαινέστε αυτή τη συμπεριφορά και σύντομα θα δείτε τη διαφορά.

Δοκιμάστε ομάδες μοιρασιάς

Περισσότερο απ’ το φαγητό ή τα ρούχα, τα παιχνίδια είναι τα αντικείμενα που τα νήπια είναι λιγότερο πρόθυμα να μοιραστούν. Έτσι φέρτε το μικρό σας σε επαφή με μερικούς φίλους του και βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν με κηρομπογιές ή δαχτυλομπογιές. Το ζητούμενο είναι πως θα πρέπει να μοιραστούν τις μπογιές (βεβαιωθείτε πως οι μπογιές δεν ανήκουν σε κανένα από τα παιδάκια). Τότε η μοιρασιά γίνεται μια ομαδική προσπάθεια, η οποία είναι θετική και διασκεδαστική.

Άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες που ενθαρρύνουν το μοίρασμα είναι μια ομάδα νηπίων που (μαζί με τις μαμάδες!) θα φτιάχνουν κέικ ή μπισκότα ή θα παίζουν μουσική με όργανα όπως φλογέρα, τρίγωνο, ξυλόφωνο και ντέφι.

backtotop
Nutricia