Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΟΤΑΝ ΣΤΕΡΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ;

Η βιταμίνη D προέρχεται από τον ήλιο και είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού. Ωστόσο, λόγω της επιδημίας του Κορονoϊού και των διαφόρων τρόπων απομόνωσης, τα παιδιά είναι λιγότερο εκτεθειμένα στον ήλιο.

Αν μπορείτε, βγείτε έξω για σύντομα χρονικά διαστήματα

Σε γενικές γραμμές, είναι καλό να περάσετε λίγο χρόνο σε εξωτερικό χώρο και στον ήλιο (π.χ. στον κήπο, στο μπαλκόνι, κτλ.). Ακολουθήστε τη συμβουλή αυτή τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, επιτρέποντας στο φως του ήλιου να δει το πρόσωπο, τα μπράτσα και τα χέρια του παιδιού σας για 5 έως 15 λεπτά.

Ανοίξτε τις κουρτίνες

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εσωτερικό του σπιτιού, ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παράθυρα για να επιτρέψετε στο φως του ήλιου να πλημμυρίσει το χώρο σας. Αφήσετε τον καθαρό αέρα να μπει μέσα! Πρέπει να γνωρίζετε ότι η βιταμίνη D παράγεται στο δέρμα από τις ακτίνες UV-B. Αυτές οι ακτίνες δεν περνούν μέσα από το γυαλί, αλλά απαιτούν απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Ταΐστε το παιδί σας με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Μπορείτε να το ταΐσετε με φυσικές τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως σολομό, σαρδέλες, τόνο, αυγά κλπ. Επιπλέον, αναζητήστε τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνη D, όπως ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλα σόγιας ή βρεφικό γάλα και δημητριακά. Γενικά συστήνονται καθημερινά συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D. Αν ανησυχείτε ότι το παιδί σας δεν λαμβάνει αρκετή βιταμίνη D, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν επαγγελματία υγείας.

backtotop
Nutricia