Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας και οι αυξημένες διατροφικές του ανάγκες

Το μωρό σας θα σβήσει όπου να΄ναι το πρώτο του κεράκι, όντας πια ένα ζωηρό, χαρούμενο και γερό παιδάκι με αστείρευτη ενέργεια και διάθεση να ανακαλύψει τη ζωή. Αυτή την περίοδο, το μικρό σας θα ψηλώνει και θα παίρνει βάρος με πολύ γρήγορους ρυθμούς και η ανάπτυξή του θα είναι εντυπωσιακή! Πέρα από τη σωματική ανάπτυξη όμως, τα επόμενα χρόνια θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς ο εγκέφαλος καθώς και το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Με σύμμαχο τη διατροφή

Για να συμβούν όλα αυτά αρμονικά και με ισορροπία, σύμμαχός σας σε αυτή την απαιτητική φάση θα πρέπει να είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή του νηπίου σας. Μέσα από τις σωστές επιλογές, το μικρό σας θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού του σε θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες οι οποίες κατά τη νηπιακή ηλικία είναι διπλάσιες από εκείνες ενός ενήλικα. Αντίθετα, συγκριτικά με εμάς τους ενήλικες, ένα παιδί μεταξύ ενός και τριών ετών χρειάζεται τη μισή ποσότητα πρωτεΐνης.

Γιατί το γάλα του έχει σημασία

Ακόμη και σε αυτή την ηλικία που το νήπιο έχει εμπλουτίσει τη διατροφή του με μια σειρά από τροφές, το γάλα εξακολουθεί να αποτελεί περίπου το 1/3 της καθημερινής του διατροφής. Γι’ αυτό και η επιλογή του γάλακτος έχει μεγάλη σημασία, καθώς μέσα από το σωστά εμπλουτισμένο νηπιακό γάλα μπορείτε να είστε σίγουρη ότι προσφέρετε στο νήπιό σας τα συστατικά που έχει ανάγκη και στις κατάλληλες ποσότητες για σωστή ανάπτυξη.

Γνωρίζετε όμως τι περιέχει ένα σωστά εμπλουτισμένο νηπιακό γάλα;

Βιταμίνη D για την ανάπτυξη των οστών
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη D παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας όταν το δέρμα μας εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ότι Βιταμίνη D λαμβάνουμε και μέσω της διατροφής! Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, που περιορίζει τις δραστηριότητες σε «ανοιχτούς» χώρους και της προστασίας από τον ήλιο, παρατηρούνται ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά έλλειψης βιταμίνης D.3 Ο ρόλος της διατροφής για την επαρκή πρόσληψη βιταμίνης D γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικός!

Η Βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών στα παιδιά. Πρόκειται για τη βιταμίνη που βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Τα νήπια, λόγω της αυξημένης σκελετικής τους ανάπτυξης, χρειάζονται βιταμίνη D για να «χτίσουν» γερά και δυνατά οστά ενώ η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει καθυστερημένη οστική ανάπτυξη και ραχίτιδα (νόσος που πλήττει τα οστά και τα καθιστά πιο ευαίσθητα και μαλακά). Επίσης η Βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κατάλληλη ποσότητα & ποιότητα πρωτεΐνης για πρόληψη της παχυσαρκίας.
Με τα Ελληνόπουλα να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη παιδικής παχυσαρκίας είναι πολύ σημαντικό να μπουν από νωρίς οι βάσεις για ένα υγιές σωματικό βάρος.
-Η πρωτεΐνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του νηπίου, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται με μέτρο. Ένα νήπιο θα πρέπει να καταναλώνει λιγότερα από 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 ml γάλακτος (συνιστώμενη ποσότητα). Παρόλα αυτά, πολλά γάλατα, όπως το εβαπορέ ή το κοινό αγελαδινό γάλα, περιέχουν έως και 3 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από τη συνιστώμενη, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία αλλά και αργότερα.
-Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός οτι το γάλα σε σκόνη υπόκειται σε ειδική θερμική επεξεργασία διατηρώντας την ποιότητα της πρωτεΐνης του, που το κάνει πιο εύπεπτο.

Ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες για υγιή ανάπτυξη
Τα θρεπτικά αυτά συστατικά είναι πολύτιμα για την ανάπτυξη κάθε οργανισμού, στα νήπια όμως είναι σημαντικό να βρίσκονται στη σωστή ποσότητα και αναλογία ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες τους. Ένα σωστά εμπλουτισμένο νηπιακό γάλα περιέχει διπλάσια ποσότητα σε αυτά από το κοινό αγελαδινό γάλα.

Σωστά θεμέλια
Το Almiron 3 είναι το κατάλληλο γάλα μετά τον 1ο χρόνο για την ανάπτυξη του νηπίου σας.
Η σύνθεση του είναι εμπλουτισμένη με:
– Βιταμίνη D που συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών
– τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης για να είναι εύπεπτο
– βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο στη σωστή ποσότητα και αναλογία ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

backtotop
Nutricia