Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Πολύ λίγο γάλα

Όσο περισσότερο γάλα καταναλώνει το μωρό σας, τόσο περισσότερο θα παράγει το σώμα σας. Έτσι, η μικρή ποσότητα γάλακτος μπορεί να αποτελεί ένδειξη πως το μωρό δεν πιάνει σωστά το στήθος σας και άρα ο οργανισμός σας παράγει λιγότερο. Αν ανησυχείτε μήπως το μωρό σας δεν πίνει αρκετό γάλα, συζητήστε το με τον παιδίατρό σας.

Πάρα πολύ γάλα

Η παραγωγή μεγάλης ποσότητας γάλακτος είναι συνηθισμένη τις πρώτες ημέρες. Αρχικά το σώμα σας παράγει πολύ γάλα για να ανταποκριθεί στον μεγάλο όγκο των γευμάτων. Η ποσότητα σταθεροποιείται μόλις το μωρό σας αρχίσει να τρώει καλά. Αν το μωρό σας δεν πιάνει σωστά το στήθος σας, τότε δεν ρυθμίζεται η ποσότητα και ίσως εξακολουθήσετε να παράγετε παραπάνω γάλα, ειδικά αφού το μωρό θα έχει ανάγκη από πιο συχνά γεύματα. Γι’ αυτό σιγουρευτείτε πως το μωρό πιάνει σωστά το μαστό σας.

Η μεγάλη ποσότητα γάλακτος μπορεί επίσης να οφείλεται σ’ ένα υπερδραστήριο ένστικτο απελευθέρωσης ή στην ανισορροπία στην ποσότητα παραγωγής, αρχικά του αραιού γάλακτος και κατά την πορεία, του γεύματος.

Αν εξακολουθείτε να παράγετε πάρα πολύ γάλα αφού έχει ταχτοποιηθεί το πρόγραμμα του μωρού σας, μπορείτε να συλλέξετε λίγο και να το φυλάξετε για αργότερα. Προσέχετε, όμως, μην αντλήσετε πολύ μεγάλη ποσότητα ούτε και ανάμεσα στα γεύματα, καθώς αυτό θα ωθήσει το σώμα σας να παράγει περισσότερο γάλα για να καλύψει την επιπλέον ζήτηση.

Απότομη ροή γάλακτος

Είναι πιθανό μερικές φορές το γάλα σας να βγαίνει σαν «ψεκασμός», με έντονη και απότομη ροή. Αυτό είναι είτε παρενέργεια της μεγάλης παραγωγής είτε ένα ανεξάρτητο πρόβλημα που ενδέχεται να αποτρέπει το μωρό σας και να το οδηγήσει στην άρνηση του μαστού. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η κατάσταση θα βελτιωθεί αν βγάλετε λίγο γάλα προτού βάλετε το μωρό σας να θηλάσει.Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το αφήσετε να ρουφήξει για να κατέβει το γάλα και μετά να απορροφήσετε την αρχική απότομη ροή με μια πετσέτα. Μόλις η ροή καταλαγιάσει, βάζετε πάλι το μωρό στο στήθος σας.

backtotop
Nutricia