Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Άρνηση του μαστού

Η άρνηση του μωρού για το μαστό σας, είναι συνήθως ο τρόπος του για να σας πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί για παράδειγμα απλά να πονάνε τα ούλα του λόγω της οδοντοφυΐας, μπορεί να έχει κολικούς, να ζεσταίνεται ή να κρυώνει, να το ενοχλεί μια έντονη μυρωδιά στο χώρο, κά.

Φροντίστε να έχετε ησυχία στο δωμάτιο και περιορίστε τους περιττούς θορύβους. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε διαφορετικές θέσεις θηλασμού ή ακόμη και να το θηλάσετε βαδίζοντας χαλαρά αφού η κίνηση μπορεί να δρα ανακουφιστικά στο μωρό σας.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τον παιδίατρο για να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως ωτίτιδα ή μύκητες.

Τάισμα μόνο από τον έναν μαστό

Μερικές φορές τα μωρά αναπτύσσουν προτίμηση στον ένα μαστό. Κάτι τέτοιο δεν θα βλάψει το μωρό σας όμως εσείς θέλετε να δώσετε και στους δύο μαστούς σας την δυνατότητα να παράγουν ίση ποσότητα γάλακτος.

Αν το μωρό σας είναι επιλεκτικό, δοκιμάστε να το ταΐσετε απ’ το στήθος που δεν προτιμά κρατώντας το στην ίδια θέση που το κρατάτε για να θηλάσει απ’ το στήθος που του αρέσει. Αν, λοιπόν, κρατάτε το μωρό πάνω από τον αριστερό σας μαστό, απλά μετακινήστε το κατά μήκος προς τον δεξί, αντί να το γυρίσετε απ’ την άλλη. Θα σας βολέψει περισσότερο αν τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω απ’ το χέρι που κρατά το μωρό.

Μωρό που δαγκώνει

Ένα μωρό που δαγκώνει δεν είναι πολύ διασκεδαστικό! Αν το μωρό σας βγάζει δόντια, δώστε του να μασήσει ένα παγωμένο παιχνίδι οδοντοφυΐας για να ξεδώσει και να μουδιάσουν τα ούλα του. Κι αν σας δαγκώσει, βάλτε το μικρό σας δάκτυλο στο στόμα του για ν’ αφήσει τη θηλή.

backtotop
Nutricia