Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Όσο ενθουσιασμένη κι αν νιώθετε, ο ερχομός ενός μωρού είναι μια τρομερή εμπειρία που αλλάζει τη ζωή σας και μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός για να προσαρμοστείτε. Ορισμένες μητέρες δυσκολεύονται να συνηθίσουν την νέα πραγματικότητα. Επιπλέον, το να κάνει κανείς πράγματα που δεν έχει ξανακάνει, μπορεί να είναι τρομαχτικό. Μην τα βάζετε όμως με τον εαυτό σας.

Μην πιέζεστε

Είναι φυσιολογικό στην αρχή να νιώθετε καταβεβλημένη. Θυμηθείτε, θα είναι πιο εύκολο μόλις συνηθίσετε το πρόγραμμα του μωρού σας. Έτσι, τις πρώτες εβδομάδες εστιάστε την προσοχή σας σε εσάς και το μωρό. Μην προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα μόνη σας ή πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ζητήστε την βοήθεια των δικών σας ανθρώπων.

Ζητώντας συμβουλές

Αν χρειάζεστε κάποια συμβουλή, μιλήστε με το σύντροφο, την οικογένεια, τους φίλους ή το γιατρό σας. Ανταλλάξτε ιστορίες με άλλες μητέρες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσάς. Πιθανότατα θα ανακαλύψετε πως νιώθετε ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Αποκτώντας αυτοπεποίθηση για τα βασικά

Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε υπερβολικά με το αν κάνετε κάτι σωστά. Εφόσον χρησιμοποιείτε την κοινή λογική, θα τα πηγαίνετε μια χαρά.

Αφήστε τους άλλους να σας βοηθήσουν

Μην προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα μόνη σας. Αφήστε τους φίλους και την οικογένεια να σας βοηθήσουν. Πολλοί θα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, αλλά μπορεί να μη γνωρίζουν τι θα μπορούσαν να κάνουν, γι’ αυτό μη διστάσετε να τους ενημερώσετε για το τι χρειάζεστε. Εδώ θα βρείτε ορισμένες προτάσεις για το πώς να οργανώσετε τους “βοηθούς” σας:

  • Αντί να τρέχετε για να βρείτε τον καφέ και τα κουλουράκια όταν περνάνε να σας δουν φίλοι και συγγενείς, δείξτε τους την κουζίνα και πείτε τους να βάλουν το νερό να ζεσταίνεται.
  • Οι παππούδες και οι φίλοι σας που λατρεύουν τα μωρά, συνήθως τρελαίνονται να τα παίρνουν στην αγκαλιά τους. Εκμεταλλευτείτε το όσο μπορείτε και αφήστε τους να περάσουν χρόνο με το νέο μέλος της οικογένειάς σας.
  • Τα ψώνια μαζί με το μωρό μπορεί να είναι κοπιαστική δουλειά. Ζητήστε από κάποιον να σας φέρει μερικά πράγματα απ’ το σούπερ μάρκετ.

Φροντίζοντας τη μητέρα

Πολλές μητέρες ξεχνούν πως η φροντίδα ενός νεογέννητου μωρού απαιτεί πολλή ενέργεια, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε τον εαυτό σας. Σιγουρευτείτε πως το πρόγραμμά σας περιλαμβάνει τη σωστή αναλογία ύπνου και άσκησης, ώστε το μυαλό και το σώμα σας να είναι σε ετοιμότητα για τις προκλήσεις της ημέρας.

backtotop
Nutricia