Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Συλλέγοντας το γάλα σας όχι μόνο δεν χάνεται το καλής ποιότητας μητρικό γάλα, αλλά έχετε και την ευκαιρία να μην χάνει το μωρό σας το μητρικό γάλα όταν εσείς απουσιάζετε από κοντά του. Διαβάστε στη συνέχεια πώς να βγάζετε και να φυλάτε το μητρικό γάλα. 

Γιατί να φυλάσσω γάλα;

Η τακτική αυτή είναι ιδανική για καταστάσεις όπως το να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για την εισαγωγή στερεών τροφών ή γιατί δεν μπορείτε να είστε με το μωρό σας (π.χ. λόγω εργασίας) και θέλετε να παίρνει τα θρεπτικά συστατικά που του προσφέρει το μητρικό γάλα.

Βγάζοντας γάλα με το χέρι

Προτού βγάλετε γάλα, μαλακώστε το στήθος σας με ένα ζεστό επίθεμα, κάνοντας ένα ντους ή μασάζ. Μετά, αφού πλύνετε τα χέρια σας και αποστειρώσετε ένα μπολ με φαρδύ στόμιο, μπορείτε να αρχίσετε τη διαδικασία.

  • Στηρίξτε το στήθος σας με το ένα χέρι και με το άλλο κάνετε απλά μασάζ απ’ το επάνω μέρος προς τη θηλή. Δουλέψτε όλο το μαστό καθώς και το κάτω μέρος του.
  • Τώρα ασκείστε ελαφριά πίεση στην περιοχή πίσω απ’ την άλω (το σκούρο δέρμα γύρω απ’ τις θηλές σας) με τον αντίχειρα και τον δείκτη.
  • Πιέστε τα δάχτυλα μεταξύ τους και προς τα κάτω για ν’ αρχίσει να βγαίνει γάλα. Δείξτε προσοχή καθώς μπορεί να πεταχτεί προς όλες τις κατευθύνσεις!

Συλλέγοντας γάλα με ηλεκτρική αντλία

Η χρήση της αντλίας (θήλαστρο) μπορεί να αποτελεί την πιο εύκολη, γρήγορη και λιγότερο κουραστική μέθοδο συλλογής γάλακτος. Θυμηθείτε προτού ξεκινήσετε να μαλακώσετε το στήθος σας με ένα ζεστό ντους ή με μασάζ και βεβαιωθείτε πως το θήλαστρο είναι προσεκτικά αποστειρωμένο. Ανάλογα με τον τύπο της αντλίας που χρησιμοποιείτε, η διαδικασία θα διαρκέσει για 20 λεπτά από κάθε μαστό και δεν θα πρέπει να σας προκαλεί πόνο.

Φυλάσσοντας το μητρικό γάλα

Μπορείτε να αποθηκεύσετε εύκολα το γάλα σας σε μπιμπερό στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Όταν όμως το ξεπαγώσετε, δεν μπορείτε να το επαναψύξετε αν δεν καταναλωθεί όλο. Θυμηθείτε να γράφετε την ημερομηνία και την ώρα στο γάλα που αποθηκεύετε.

backtotop
Nutricia