Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Στη νηπιακή ηλικία ο εγκέφαλος είναι σαν «σφουγγάρι» άρα όσο περισσότερο μιλάτε και ακούτε το νήπιό σας, τόσο περισσότερα μαθαίνει.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε το νήπιό σας να κατανοεί τα ακούσματά του αλλά και τη σημασία του να μιλά και να ακούει. Αυτό μπορεί να το βοηθήσει να κάνει φίλους και να συγκεντρώνεται στο σχολείο αργότερα.

 • Μιλήστε πρόσωπο με πρόσωπο στο νήπιό σας. Διατηρώντας οπτική επαφή, θα μπορεί να δει τα μάτια σας και τις αλλαγές των εκφράσεων σας. Αυτό το βοηθά να κατανοήσει πως οι λέξεις δεν είναι απλά ήχοι αλλά ότι έχουν σχέση με την επικοινωνία δύο ανθρώπων.
 • Δείξτε του ή αγγίξτε τα αντικείμενα για τα οποία μιλάτε. Όταν ντύνετε το νήπιό σας μπορείτε να λέτε «τώρα η κάλτσα» ή «βάζουμε τη μπλούζα». Ονοματίζετε διαρκώς τα πράγματα που αποτελούν μέρος του καθημερινού του κόσμου.
 • Ένα ήσυχο περιβάλλον βοηθά το νήπιο σας να ακούει γι’αυτό σας συμβουλεύουμε να μειώσετε την ένταση του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης και να επικεντρώνεται σε εσάς.
 • Μιλάτε γι’ αυτά που κάνει και αυτά που κάνετε εσείς όπως για παράδειγμα: «Σπρώχνεις το καροτσάκι σου» ή «Ζωγραφίζεις με το μαρκαδόρο». Σχολιάζοντας τις πράξεις του νηπίου σας το βοηθάτε να θυμάται τα ονόματα και τις δραστηριότητες. Μπορείτε επίσης να μιλάτε για τις δικές σας δραστηριότητες την ώρα που είστε στο σπίτι ή όταν βγαίνετε βόλτα.
 • Κάντε καινούργια πράγματα. Τα νήπια μαθαίνουν πολλά όταν βιώνουν κάτι καινούργιο. Έτσι το να σας παρακολουθεί να ετοιμάζετε το γεύμα και να μιλάτε για τα συστατικά που χρησιμοποιείτε θα το βοηθήσει να θυμάται διάφορες τροφές. Κι αν πάτε στο ζωολογικό κήπο για να δείτε τα ζώα, αντί να κοιτάξετε τις εικόνες ενός βιβλίου, τα ονόματα των ζώων θα αποκτήσουν μεγαλύτερο νόημα για το παιδί σας.
 • Διαβάστε καθημερινά παραμύθια βοηθώντας το να βελτιώσει τις ικανότητές του στο λόγο. Κι όταν θ’ αρχίσει να έχει κάποια αγαπημένα παραμύθια, θα διαπιστώσετε ότι όταν διακόψετε το διάβασμα πριν το τέλος μιας εύκολης και καθοριστικής φράσης θα την ολοκληρώσει εκείνο!
 • Το τραγούδι βοηθά. Τραγουδήστε του με αργό ρυθμό, βοηθώντας το να αντιληφθεί πώς ταιριάζουν μεταξύ τους οι διαφορετικοί ήχοι.
 • Μιλήστε του αργά. Όπως και με το τραγούδι, όταν μιλάτε αργά βοηθάτε το νήπιό σας να απομνημονεύσει τους διαφορετικούς ήχους.
 • Τραγουδήστε ένα νανούρισμα ή διαβάστε ιστορίες με ομοιοκαταληξίες. Το νήπιό σας διασκεδάζει ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει περισσότερα για τους ήχους και τις λέξεις.
 • Είτε είναι διάβασμα, είτε τραγούδι, με ρυθμό ή απλή κουβεντούλα, η επανάληψη πραγματικά βοηθά το νήπιό σας να μάθει.
 • Ενθαρρύνετε όσο το δυνατό περισσότερο το νήπιό σας όταν λέει λεξούλες που γνωρίζει ή όταν δοκιμάζει καινούργιες. Αν τις πει λάθος, απλά επαναλάβετέ τις με το σωστό τρόπο.
 • Μάθετε στο νήπιο σας καλούς τρόπους λέγοντας ευγενικά «καλημέρα» στους γνωστούς που συναντάτε και «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στις συζητήσεις σας.

Τα νήπια μαθαίνουν λέξεις και σχηματίζουν προτάσεις με το δικό τους ρυθμό. Μην ανησυχείτε λοιπόν εάν το νήπιο σας δεν γνωρίζει πολλές λέξεις. Μην ξεχνάτε πως η κατανοήσή του θα είναι πιο προχωρημένη απ’ την ικανότητά του να μιλά.

backtotop
Nutricia