Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το νήπιό σας είναι πιθανό να πεισμώνει. Όμως με λίγη υπομονή μπορείτε γρήγορα να το ηρεμήσετε. Εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το πεισμωμένο νήπιο σας σε αγγελούδι.

Αποφεύγοντας τα πείσματα

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για το νήπιό σας να κάνει που και που πείσματα. Συνήθως ξεκινάνε όταν του ζητάτε να κάνει κάτι που δεν θέλει όπως να φορέσει το παλτό του. Όταν βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, μιλάτε του απαλά ώστε να μην ταραχθεί παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος να «κολλήσετε» σε αυστηρούς κανόνες. Μερικές φορές είναι καλύτερο να πηγαίνετε με το ρεύμα. Για παράδειγμα, όταν θέλετε να φορέσει το παιδί το παλτό του, δεν πειράζει αν δεν το κουμπώσει αμέσως. Απλά ευχαριστηθείτε με το γεγονός ότι το φόρεσε!

Τι να κάνετε αν το νήπιό σας έχει ένα νευρικό ξέσπασμα

Καμιά φορά μπορεί να συμβούν ατυχήματα, έτσι αν υποψιάζεστε πως το παιδί σας είναι έτοιμο να ξεσπάσει βεβαιωθείτε πως δεν θα χτυπήσει. Ίσως είναι ευκολότερο να κρατήσετε το παιδί σας ασφαλές αγκαλιάζοντάς το σφιχτά για να νιώσει ασφάλεια. Καθώς θα ηρεμεί και θα σας νιώθει κοντά του, τα δάκρια θα κοπάσουν και μπορεί να αποζητά να το ανακουφίσετε. Σε μερικά νήπια δεν αρέσει να τα κρατάνε. Αν το παιδί σας χρειάζεται το χώρο του, απομακρύνετε τυχόν αντικείμενα που είναι πιθανό να σπάσουν ή που θα μπορούσαν να το πληγώσουν. Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να μιλήσετε λογικά σε ένα πεισμωμένο νήπιο γι’αυτό αφήστε το να ηρεμήσει μόνο του.

Παραμείνετε ψύχραιμη

Συχνά τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς τους, έτσι προσπαθήστε να παραμένετε ήρεμη. Σύντομα θα αρχίσει να σας αντιγράφει.

Κάνετε αυτό που σκοπεύατε απ’ την αρχή

Θέλετε να του δώσετε να καταλάβει πως τα πείσματα δεν αλλάζουν τίποτε. Αν έχει νευριάσει επειδή δεν το αφήσατε να βγει στην αυλή, μην αλλάξετε γνώμη. Αντίστοιχα, αν σχεδιάζατε να βγείτε μαζί μια βόλτα πριν το μικρό του ξέσπασμα, μόλις το παιδί ηρεμήσει κάντε αυτό που είχατε προγραμματίσει.

Ξεπερνώντας τα πείσματα

Δεν είναι εύκολο για το νήπιο να χειρίζεται όλα αυτά τα καινούργια συναισθήματα και μερικές φορές δεν είναι εύκολο και για εσάς να αντιμετωπίσετε τα πείσματα. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάψετε να ανησυχείτε. Η διάθεση του νηπίου σας θα αλλάξει καθώς θα μεγαλώνει και όταν θα φτάσει στην προσχολική ηλικία, θα έχει ηρεμήσει κατά πολύ. Δώστε του χρόνο.

backtotop
Nutricia