Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν οι μπαμπάδες για να συνεισφέρουν στο τάισμα του μωρού. Απ’ την προετοιμασία των μπιμπερό με το συλλεγμένο μητρικό ή το βρεφικό γάλα και τη βοήθεια με τα βραδινά γεύματα ή την αποστείρωση του εξοπλισμού. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας δώσουν μερικές ιδέες, αν όμως χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές επικοινωνήστε με τις Ειδικούς μας.

Μερικές ιδέες για το πώς μπορεί να συμμετέχει ο μπαμπάς

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νιώθουν οι μπαμπάδες πως συμμετέχουν περισσότερο στη φροντίδα του μωρού τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ως γονείς. (Και φυσικά, μοιραζόμενοι τις ευθύνες βοηθούν κι εσάς!).

Εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες που μπορεί να βρείτε χρήσιμες

  • Αφήστε το μπαμπά να προετοιμάσει τα γεύματα με το μπιμπερό, είτε πρόκειται για μητρικό είτε για βρεφικό γάλα. Έτσι, θα έχετε περισσότερο χρόνο για τα αμέτρητα πράγματα που πρέπει να κάνετε.
  • Δίνετε εναλλάξ τα νυχτερινά γεύματα. Ένας καλός βραδινός ύπνος θα σας κάνει πάρα πολύ καλό. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να μοιράζετε στα δύο τη νύχτα (ο ένας να ξυπνά μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και ο άλλος να κάνει τη βάρδια 3 με 8 το πρωί).
  • Γιατί να μην αφήσετε τον μπαμπά να δώσει κάποια γεύματα με το μπιμπερό στη διάρκεια της ημέρας; Θα βοηθήσει τον ίδιο να δεθεί συναισθηματικά με το μωρό και θα προσφέρει σε σας χρόνο για ξεκούραση, για να κάνετε κάποιες δουλειές ή να αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Απλά έχετε υπόψη σας πως το μωρό μπορεί να χρειαστεί αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί σ’ αυτόν το νέο τρόπο ταΐσματος, γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως ο σύντροφός σας δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την προσπάθεια!
  • Όταν ταΐζετε εσείς το μωρό, θα μπορούσε να βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού, να προετοιμάζει το φαγητό ή να πηγαίνει για ψώνια.

Πώς μπορώ να φυλάξω το συλλεγμένο μητρικό γάλα για να το δώσω με το μπιμπερό;

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε με μεγάλη ακρίβεια τους κανόνες για τη φύλαξη του γάλακτος του μωρού σας, γι’ αυτό σιγουρευτείτε πως οι συμβουλές που ακολουθείτε είναι σωστές. Αν ανησυχείτε μήπως δεν φυλάτε σωστά το μητρικό γάλα που συλλέγετε, απλά επικοινωνήστε με τις Ειδικούς μας.

Φύλαξη του συλλεγμένου μητρικού γάλατος

Μπορείτε να φυλάξετε το μητρικό γάλα που βγάλατε σ’ ένα μπιμπερό στο ψυγείο ή την κατάψυξη, όταν όμως ζεσταθεί, το γάλα που θα περισσέψει πρέπει να πεταχτεί αμέσως. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες για τη σωστή φύλαξη του συλλεγμένου μητρικού γάλατος και μην ξεχνάτε να αναγράφετε πάνω στο γάλα την ημερομηνία που το συλλέξατε.

backtotop
Nutricia