Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Τι είναι το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) & το Αραχιδονικό οξυ ( ARA);

DHA και ARA; Δύο όροι που ίσως έχετε ακούσει ξανά σε σχέση με το μωρό σας, αλλά πιθανώς δεν είχατε ποτέ ιδέα για το τι πραγματικά σημαίνουν. Τα DHA και ARA ανήκουν στα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, αντίστοιχα. Η πλήρης ονομασία τους είναι δοκοσαεξανοϊκό οξύ και αραχιδονικό οξύ, αλλά δεν περιμένουμε από κανέναν να το θυμάται αυτό! Το καθένα παίζει σημαντικό ρόλο στον οργανισμό και την υγεία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Το DHA και το ARA συγκαταλέγονται μεταξύ των θρεπτικών συστατικών που έχουν ερευνηθεί περισσότερο παγκοσμίως.

Ποια είναι τα οφέλη των Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6;

Το πρώτο κλάμα, τα πρώτα βήματα και οι πρώτες λέξεις. Αυτό που ξεκίνησε τόσο μικρό γίνεται τόσο μεγάλο. Το μωρό σας μεγαλώνει πολύ γρήγορα, όπως και ο εγκέφαλός του. Τις πρώτες 1.000 ημέρες, ο εγκέφαλος του μικρού σας μεγαλώνει κατά μέσο όρο 1 γραμμάριο την ημέρα! Τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6, καθώς και ο συνδυασμός τους, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αρχική ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών. Τα επίπεδα των Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 στον εγκέφαλο αυξάνονται γρήγορα κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων της ζωής.

Πού μπορείτε να τα βρείτε;

Το μητρικό γάλα, το οποίο είναι η καλύτερη αρχή για τη ζωή του μωρού σας, περιέχει φυσικά Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6. Φυσικά, τα πλεονεκτήματα του μητρικού γάλακτος δεν σταματούν εδώ! Γενικά, όσο περισσότερα ψάρια συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή μιας θηλάζουσας μητέρας, τόσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα των Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 στο μητρικό γάλα. Τα ωμέγα-3 ή / και τα ωμέγα-6 περιέχονται επίσης σε ορισμένες τροφές, όπως τα λιπαρά ψάρια, τα προϊόντα κρέατος και το εμπλουτισμένο γάλα.

backtotop
Nutricia