Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Παίζοντας στην άμμο, χαϊδεύοντας ένα ζώο ή συναντώντας άλλα παιδιά στο παιδικό σταθμό. Ενώ το μωρό σας εξερευνά τον κόσμο, θα εκτεθεί σε πολλά βακτήρια και ιούς. Αυτά θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες το μικρό σας να αρρωστήσει. Μπορεί να είναι στενόχωρο να βλέπετε το μικρό σας να μην αισθάνεται καλά και ίσως  νιώσετε αδύναμοι να το βοηθήσετε. Ακόμη, ενδέχεται να σκεφτείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας συνταγή για τη χορήγηση αντιβιοτικού στο μωρό σας. Ωστόσο, τα αντιβιοτικά δεν είναι πάντα η απάντηση όταν το παιδί σας είναι άρρωστο. Στην πραγματικότητα, όταν χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο ή για λάθος λόγο μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβή.

Τι είναι τα αντιβιοτικά;

Όταν το μωρό σας νιώθει άρρωστο, θέλετε να κάνετε ό, τι μπορείτε για να το βοηθήσετε. Για να καταλάβετε πώς θα το κάνετε να αισθανθεί καλύτερα καλύτερα, είναι καλό να γνωρίζετε τι είναι τα αντιβιοτικά, τι θεραπεύουν και τι όχι.

Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα που καταπολεμούν λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, όπως φαρυγγίτιδα , κοκκύτη και λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα κακά βακτήρια που προκαλούν τη λοίμωξη, ή καθιστούν πιο δύσκολη την ανάπτυξη ή τον πολλαπλασιασμό των βλαβερών αυτών μικροοργανισμών. Ωστόσο, όταν το μωρό σας έχει ίωση , τα αντιβιοτικά δεν είναι αποτελεσματικά. Παραδείγματα κοινών ιών είναι τα κρυολογήματα (στο στήθος), οι περισσότεροι πονόλαιμοι ή η γρίπη.

Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν χορηγήσετε αντιβιοτικά. Και φυσικά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε σε περίπτωση που συνταγογραφηθούν αντιβιοτικά στο μικρό σας: ο γιατρός σας γνωρίζει πότε χορηγούνται για το σωστό λόγο.

backtotop
Nutricia