Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Ρωτήστε το γυναικολόγο σας σχετικά με τα μαθήματα. Το πιο πιθανό είναι πως θα μπορεί να σας συστήσει κάποια μαία που αναλαμβάνει ομάδες με μελλοντικούς γονείς ή να σας παραπέμψει σε κάποιο κέντρο.

Υπάρχουν πολλές και αρκετά διαφορετικές ομάδες, ανάλογα με το ποιος τις διοργανώνει. Για παράδειγμα, κάποιες προγεννητικές ομάδες καλωσορίζουν τον σύντροφο ενώ άλλες είναι μόνο για τις μητέρες.

Αναζητήστε ομάδες που να ταιριάζουν στα ωράριά σας. Κάποιες οργανώνουν τις συναντήσεις τα απογεύματα, άλλες βραδινές ώρες, ενώ ορισμένες γίνονται τα Σαββατοκύριακα.

Ομάδες που ταιριάζουν σε όλες τις ανάγκες

  • Μαθήματα μόνο για γυναίκες: οι ομάδες που απευθύνονται αποκλειστικά σε μέλλουσες μητέρες είναι ιδανικές για γυναίκες που είναι μόνες ή για γυναίκες που προτιμούν να συμμετάσχουν χωρίς το σύντροφό τους. Συνήθως στα μαθήματα αυτά δίνεται η δυνατότητα στην ομάδα να εμβαθύνει σε θέματα με τα οποία οι άντρες μπορεί να ένιωθαν άβολα!
  • Κάτι που να ταιριάζει και στους δυο σας: αν ο σύντροφός σας είναι αυτός που θα βρίσκεται μαζί σας την ώρα του τοκετού, οι μικτές ομάδες θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε μαζί για τον τοκετό και να σας φέρουν πιο κοντά. Τα μαθήματα αυτά μπορεί να βοηθήσουν πραγματικά έναν ανήσυχο μέλλοντα μπαμπά να νιώσει πιο ήρεμος σχετικά με τον τοκετό και να εμπλακεί περισσότερο στην εγκυμοσύνη σας. Πολλοί άντρες νιώθουν πραγματικά καλύτερα ανακαλύπτοντας πως υπάρχουν και άλλοι που βιώνουν αντίστοιχα συναισθήματα και εμπειρίες.
  • Δεύτερη ή τρίτη φορά στο παιχνίδι: υπάρχουν και «υπενθυμιστικά» μαθήματα για γυναίκες που έχουν ήδη αποκτήσει παιδιά. Συχνά, για όσο διαρκεί το μάθημα, προσφέρονται και υπηρεσίες φύλαξης νηπίων. Στόχος τους είναι να «φρεσκάρουν» τις γνώσεις σας ή να σας βοηθήσουν με οτιδήποτε σας απασχολεί αυτή τη φορά.
  • Γνωρίστε το περιβάλλον όπου θα γεννήσετε: πολλές μέλλουσες μητέρες έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το μαιευτήριο όπου θα γεννήσουν και να δουν από κοντά τους χώρους, ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα για το τι να περιμένουν.

Ιδιωτικές ομάδες

  • Ποιος είναι υπεύθυνος; Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές ομάδες προγεννητικών μαθημάτων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε μια μικρή έρευνα και να βρείτε την ομάδα και τους υπεύθυνους που σας ταιριάζουν.
  • Απολαύστε το νερό: μήπως στην περιοχή σας γίνονται προγεννητικά μαθήματα σε νερό; Η αίσθηση μέσα στο νερό είναι υπέροχη όταν είστε έγκυος καθώς η άνωση σας στηρίζει και νιώθετε ανάλαφρη, επιτρέποντάς σας να κάνετε άνετα τις ασκήσεις σας. Μπορείτε να κάνετε αυτού του είδους τα μαθήματα απ’ την αρχή της εγκυμοσύνης σας και μέχρι να σπάσουν τα νερά σας. Ωστόσο, για περισσότερη υποστήριξη και πληροφορίες, καλό θα ήταν να συμμετέχετε και σε κάποια «παραδοσιακά» προγεννητικά μαθήματα.
  • Δραστηριοποιηθείτε: τα προγεννητικά μαθήματα που επικεντρώνονται στη χρήση γιόγκα δυναμώνουν τους μύες σας και σας βοηθούν να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά τον τοκετό. Θα μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά την αναπνοή σας και τις τεχνικές χαλάρωσης για να ελαχιστοποιήσετε το άγχος. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να βρείτε έναν σωστά εκπαιδευμένο, αξιόπιστο δάσκαλο.
  • Ζητήστε πληροφορίες: τα περισσότερα ιδιωτικά και αρκετά δημόσια μαιευτήρια οργανώνουν ομάδες ενημέρωσης, είτε αποκλειστικά για τον τοκετό, είτε για το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού, είτε και για τα δύο. Ρωτήστε πρώτα στο μαιευτήριο όπου θα γεννήσετε για να μάθετε εάν και τι είδους ομάδες διαθέτει. Ακόμη κι αν δεν έχουν δικές τους ομάδες, θα μπορούν να σας κατευθύνουν.
backtotop
Nutricia