Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Για τα γεύματα του μωρού σας έχετε πολλές επιλογές σχετικά με τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Θα χρησιμοποιήσετε ανατομικές θηλές (σε σχήμα που θυμίζουν το μητρικό στήθος) ή τις παραδοσιακές; Αργής ή γρήγορης ροής; Γυάλινο ή πλαστικό μπιμπερό; Και ποια είδους αποστείρωση είναι η καλύτερη; Συνήθως όλα εξαρτώνται απ’ το τι ταιριάζει καλύτερα στο μωρό σας και οι πληροφορίες στη συνέχεια θα σας βοηθήσουν να το ανακαλύψετε.

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μπιμπερό θα χρειαστεί να αγοράσετε:

 • 4-6 μπιμπερό για γάλα, με καπάκι (τα μπιμπερό κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη).
 • 4-6 θηλές κατάλληλου μεγέθους.
 • Οι θηλές για μπιμπερό διατίθενται σε ποικιλία σχημάτων και ρυθμού ροής.
 • Ελέγχετε συχνά την κατάσταση των θηλών. Με τη χρήση φθείρονται και μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση, ειδικά αν το μωρό σας έχει βγάλει δόντια και τις δαγκώνει. Ανανεώνετέ τις κάθε δύο μήνες. Πετάξτε τις θηλές στις οποίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ραγάδες.
 • Βουρτσάκι για το πλύσιμο των μπιμπερό.
 • Εξοπλισμό αποστείρωσης.

Αν δίνετε μητρικό γάλα με το μπιμπερό θα χρειαστείτε επιπλέον:

 • Αντλία (θήλαστρο) που θα σας βοηθήσει να συλλέξετε το μητρικό γάλα. Βεβαιωθείτε πως όλα τα εξαρτήματα του θήλαστρου που θα χρησιμοποιήσετε για τη συλλογή του γάλακτος μπορούν να πλυθούν και να αποστειρωθούν όπως πρέπει.
 • Αποστειρωμένο δοχείο για να συλλέγετε το μητρικό γάλα.
 • Θερμομονωτική τσάντα για να το φυλάξετε πριν το τοποθετήσετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Αν δίνετε βρεφικό γάλα με το μπιμπερό θα χρειαστείτε επιπλέον:

 • Θερμομονωτική τσάντα για να μεταφέρετε το βρασμένο και ζεσταμένο νερό.
 • Γάλα σε σκόνη.

Άλλα χρήσιμα πραγματάκια

Εκτός απ’ τον προφανή εξοπλισμό για το τάισμα με το μπιμπερό, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας:

 • Βαμβακερά πανάκια
 • Σαλιάρες

Επιλέγοντας τη σωστή θηλή

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά είδη θηλών. Κάποιες είναι από καουτσούκ, ενώ άλλες είναι φτιαγμένες από σιλικόνη, που είναι πιο ανθεκτική αλλά λιγότερο ευλύγιστη. Έχετε επίσης μια σειρά επιλογών στο σχήμα της θηλής και την ταχύτητα με την οποία επιτρέπει να ρέει το γάλα.

Δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες για το ποια θηλή πρέπει να επιλέξετε. Θα πρέπει να βρείτε μία που να βολεύει το μωρό σας. Αρχικά, ίσως θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε μία θηλή αργής ροής.

Αν στο μαιευτήριο ταΐσατε με το μπιμπερό το μωρό σας, μάθετε ποιο είδος θηλής χρησιμοποιούν και δοκιμάστε την κι εσείς όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Συζητήστε με τις Ειδικούς μας για το ποιο είδος θηλής είναι καλύτερο για το μωρό σας.

Ποιες θηλές να διαλέξω;

Κυκλοφορούν θηλές κάθε μεγέθους και σχήματος, ακόμη και διαφορετικών υλικών! Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με θηλή αργής ροής για νεογέννητα. Όταν το μωρό σας συνηθίσει να πίνει απ’ το μπιμπερό προχωρήστε σε μια θηλή μέτριας ροής. Χρησιμοποιήστε γρήγορης ροής μόνο όταν είστε σίγουρη πως το μωρό σας μπορεί να ρουφάει με το σωστό ρυθμό και δεν θα δυσκολευτεί απ’ την ταχύτητα που θα τρέχει το γάλα. Αν το μωρό σας πνίγεται, αν μπουκώνεται κι αν τρέχει γάλα απ’ το στόμα του, όλα αυτά αποτελούν σημάδια πως η ροή είναι πολύ γρήγορη γι’ αυτό. Αν το μωρό σας δυσκολεύεται να πιει γάλα απ’ το μπιμπερό, δοκιμάστε ένα άλλο είδος ή σχήμα θηλής.

backtotop
Nutricia