Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Περίπου τρεις στις τέσσερις μητέρες ανακαλύπτουν πως η πρωινή ναυτία μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δώσετε ένα τέλος στις αναγούλες σας. Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες ανακαλύπτουν πως τουλάχιστον μία απ’ αυτές τις συμβουλές μπορεί να τις βοηθήσει.

Τι προκαλεί τις πρωινές ναυτίες;

Πιστεύεται πως οι πρωινές ναυτίες οφείλονται στις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας, οι οποίες περιλαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα ορμονών, των οιστρογόνων και στην αυξημένη ευαισθησία της όσφρησης. Θα μπορούσαν επίσης, να πυροδοτηθούν απ’ την ψυχολογική σας κατάσταση, ή από αυξημένο άγχος. Φροντίστε να αφιερώνετε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας!

Παρότι η πρωινή ναυτία μπορεί να είναι δυσάρεστη, αν εξασφαλίσετε πως τρώτε σωστά και πίνετε αρκετά υγρά, δεν θα βλάψετε το μωρό σας. Αν διαπιστώσετε πως δεν μπορείτε να κρατήσετε καθόλου φαγητό ή νερό στο στομάχι σας, ή έχετε χάσει εντελώς την όρεξή σας, τότε τηλεφωνήστε στον γιατρό σας και ζητήστε τη βοήθειά του.

Πόσο καιρό θα κρατήσουν;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η πρωινή ναυτία σταματά στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Ωστόσο, οι αναγούλες μπορούν να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αρκεί μια ιδιαίτερη μυρωδιά που σας είναι δυσάρεστη για να ανακατευτείτε. Το τι ακριβώς πυροδοτεί τη ναυτία συνήθως διαφέρει αρκετά από γυναίκα σε γυναίκα.

Υπάρχει θεραπεία για τις πρωινές ναυτίες;

Εδώ θα βρείτε κάποιες δοκιμασμένες και αποτελεσματικές ιδέες για να καταπολεμήσετε τη ναυτία της εγκυμοσύνης:

  • Φάτε κάτι απλό και στεγνό αμέσως μόλις ξυπνήσετε, όπως τα κράκερς. Μετά, αν είναι δυνατόν, ξεκουραστείτε για 20-30 λεπτά προτού σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι.
  • Στη συνέχεια της ημέρας δοκιμάστε να τρώτε συχνά και μικρά γεύματα. Έχετε μαζί σας σνακ όπως μπισκότα ή γιαούρτι.
  • Οι πλούσιες σε πρωτεΐνες ή υδατάνθρακες τροφές μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της ναυτίας, έτσι προσπαθήστε να συνδυάζετε τα δύο είδη τρώγοντας ένα σφιχτό αβγό μαζί με μια φέτα ψωμί.
  • Πίνετε πολλά υγρά, νερό, χυμούς, γάλα, αφεψήματα με άρωμα φρούτων τα οποία συμβάλλουν στο να ηρεμήσει το στομάχι σας και να σταματήσει η ναυτία.
  • Προσπαθήστε να είστε ήρεμη. Χαλαρώστε και αποβάλλετε το άγχος απ’ τη ζωή σας.
backtotop
Nutricia