Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Η τακτική άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τρέξιμο, γυμναστική νηπίων ή ποδόσφαιρο με τη μαμά ή τον μπαμπά. Μια μέρα ενός παιδιού είναι γεμάτη φυσική άσκηση. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η άσκηση εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά αυτός είναι ένας μύθος! Στην πραγματικότητα, η τακτική άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προετοιμάζει τον οργανισμό του παιδιού σας για τα μικρόβια, με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπο.

Όταν το παιδί σας γυμνάζεται, τα κύτταρα ανανεώνονται πιο συχνά, διεγείροντας την παραγωγή σημαντικών κυττάρων του ίδιου του ανοσοποιητικού. Τα τελευταία ονομάζονται ανοσοκύτταρα και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία του παιδιού σας από ιούς και βακτήρια.

Δώστε κίνητρα για άσκηση με αυτές τις διασκεδαστικές δραστηριότητες

Η καθημερινή άσκηση με το παιδί σας προσφέρει ποικίλα οφέλη για την υγεία, καθώς επίσης και για εσάς ως γονέα! Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι! Ακολουθούν τέσσερις ψυχαγωγικές και χαλαρές δραστηριότητες, που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα στην καθημερινότητα σας:

1. Μία μικρή βόλτα με τα πόδια γύρω από το τετράγωνο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε πιο διασκεδαστικό όπως το μάζεμα κουκουναριών ή φύλλων, το μάζεμα λουλουδιών, ο εντοπισμός εντόμων ή ένα κλασικό παιχνίδι όπως «ο κατάσκοπος».

2. Παίξτε κυνηγητό με το μικρό σας. Το να παίζετε κυνηγητό δεν είναι μόνο διασκεδαστικό, αλλά και για μια καλή άσκηση (και για τους δύο).

3. Πηγαίνετε στην παιδική χαρά. Η παιδική χαρά είναι το ιδανικό μέρος για άσκηση! Το παιδί σας μπορεί να σκαρφαλώσει να κάνει μια κούνια ή τσουλήθρα.

4. Χορέψτε μαζί. Βάλτε μουσική και γυμνάστε ολόκληρο το σώμα! Εκτός από το χορό, που αποτελεί μια διασκεδαστική μορφή άσκησης, η ήχοι της μουσικής υποστηρίζουν τη γνωστική ανάπτυξη. Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι!

Για λόγους ασφαλείας, προσέχετε πάντα το παιδί σας όταν συμμετέχει σε αυτές τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ακολουθήστε το τοπικά μέτρα για τον COVID-19.

backtotop
Nutricia