Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Αφού γεννήσετε και επιστρέψετε στο σπίτι σας θα πρέπει να μπορείτε να χαλαρώσετε, να επικεντρωθείτε στη φροντίδα του μωρού σας και τη συναισθηματική σας σχέση μαζί του. Έτσι, είναι σημαντικό να έχετε έτοιμο το σπίτι σας για εκείνες τις πρώτες μέρες. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι χρειάζεται πραγματικά να γίνει και τι μπορείτε να έχετε προετοιμάσει για την επιστροφή σας.

Το ένστικτο της φωλιάς

Αν δεν έχετε ήδη νιώσει την ανάγκη να «φτιάξετε τη φωλιά σας», πιθανότατα θα την αισθανθείτε όπου να’ ναι. Μην εκπλαγείτε αν σας έρθει ξαφνικά μια ακατανίκητη επιθυμία να κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι σας ή ακόμη και να αλλάξετε την διακόσμηση. Μην ξεχνάτε όμως πως δεν πρέπει να ανεβοκατεβαίνετε σε σπαστές σκάλες ή να μεταφέρετε μεγάλα βάρη, όπως έπιπλα. Το σημαντικότερο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε πως το σπίτι σας είναι έτοιμο για την επιστροφή σας με το μωρό. Ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να περιμένει.

Ταχτοποιήστε τα βασικά

Στην πραγματικότητα δεν είναι πολλά αυτά που έχετε να κάνετε στο σπίτι σας για να είναι ασφαλές για ένα νεογέννητο μωρό. Εξάλλου θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι ν’ αρχίσει να μπουσουλάει. Φροντίστε να έχετε τα βασικά όπως ρούχα για το μωρό, φορμάκια, τον εξοπλισμό για τα γεύματά του και μια κούνια ή καλαθούνα στη θέση τους. Επίσης σιγουρευτείτε πως έχετε οργανώσει καλά το δωμάτιο του μωρού, ώστε όταν θα επιστρέψετε στο σπίτι με το νέο μέλος της οικογένειεας να μπορείτε να αφοσιωθείτε στην ανάρρωσή σας, στην ξεκούραση και στο χτίσιμο του συναισθηματικού δεσμού με το μωρό σας.

Μην ξεχάσετε το κάθισμα για το αυτοκίνητο!

Το βρεφικό κάθισμα του αυτοκινήτου είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να έχετε αγοράσει και τοποθετήσει στο αυτοκίνητό σας. Όταν το αγοράσετε πριν γεννήσετε βεβαιωθείτε πως ξέρετε κι εσείς και ο σύντροφός σας πώς να το τοποθετείτε στο αυτοκίνητο. Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο με τα πράγματα που προτείνουμε να αγοράσετε πριν γεννήσετε για να βεβαιωθείτε πως είστε πλήρως προετοιμασμένη για το μωρό σας.

Επιστρέφοντας απ’ το μαιευτήριο

Χρειάζεστε ξεκούραση, γι’ αυτό αν έχει έρθει η μητέρα σας για να σας βοηθήσει, αφήστε την να σας περιποιηθεί. Επίσης σας συμβουλεύουμε να αφήσετε τη φροντίδα του σπιτιού για τους άλλους ή το σύντροφό σας. Ένα ατέλειωτο κύμα από ενθουσιώδεις επισκέπτες μπορεί να αποδειχτεί κουραστικό για σας και το νεογέννητό σας, έτσι ίσως θα ήταν καλό να προτείνετε σε κάποιους ανθρώπους να περιμένουν μια δυο εβδομάδες προτού έρθουν να σας δουν. Στο μεταξύ ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε και απολαύστε τη γνωριμία σας με το νεογέννητο μωρό σας.

backtotop
Nutricia