Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Πολλές μητέρες θέλουν να ζουν κάθε στιγμή της ημέρας τού μωρού τους και δεν επιθυμούν να μοιράζονται τη φροντίδα του με άλλους ή να χάσουν οτιδήποτε απ’ όσα συμβαίνουν καθημερινά. Επιτρέποντας όμως σε άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν, απ’ τον σύντροφό τους μέχρι την οικογένεια και τους φίλους, βρίσκουν ευκαιρία για ξεκούραση. Στη συνέχεια έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν τους κοντινούς σας ανθρώπους να δεθούν με το μωρό σας και να συμμετέχουν.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν ο σύντροφος και η οικογένεια

Είναι φυσικό να θέλετε να κάνετε εσείς τα πάντα για το μωρό σας, στην πραγματικότητα όμως είναι καλή ιδέα να μοιραστείτε τις υποχρεώσεις. Αυτό βοηθά το μωρό σας να αναπτύξει σχέσεις με άλλους ανθρώπους και να αναγνωρίζει τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Μόλις συνηθίσετε να φροντίζει κάποιος άλλος το μωρό σας για λίγο, μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά κάποιες απ’ τις δραστηριότητές σας ή να εκμεταλλευθείτε τον χρόνο αυτό για λίγη ξεκούραση.

Ο μπαμπάς μπορεί να περνά άφθονο χρόνο με το μωρό σε δραστηριότητες που προαπαιτούν την φυσική επαφή. Το άλλαγμα της πάνας, οι αγκαλιές, το να βάλει το μωρό για ύπνο, να το κάνει μπάνιο ή απλά να του διαβάζει κοιμίζοντάς το στο στήθος του. Όλα αυτά είναι σπουδαίες ευκαιρίες για το χτίσιμο ενός συναισθηματικού δεσμού με το νεογέννητο μωρό και θα δώσουν στον μπαμπά και το μωρό μια ευκαιρία να είναι μόνοι τους και ο σύντροφός σας θα απολαμβάνει πραγματικά τον πατρικό του ρόλο.

Είναι επίσης καλό για τον μπαμπά να αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες απ’ τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Το να μοιράζεστε τις ευθύνες στην καθημερινότητά σας αποτελεί κομμάτι της νέας σας ζωής ως οικογένεια.

Τέλος, απολαύστε όλοι μαζί χρόνο με το μωρό σας! Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι μια ιδανική ευκαιρία για να συνηθίσει το μωρό σας σε διαφορετικές αγκαλιές και ν’ αρχίσει να γνωρίζει τους δικούς σας ανθρώπους.

backtotop
Nutricia