Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Κρατώντας το μωρό σας

Όλες οι νέες μαμάδες νιώθουν μια τρυφερή αίσθηση όταν κρατούν το μωρό τους αγκαλιά. Αν όμως φοβάστε ότι δεν το κάνετε με το «σωστό» τρόπο, μην ανησυχείτε καθώς δεν είστε η μόνη. Πολλές μαμάδες έχουν αντίστοιχες ανησυχίες. Μόλις μάθετε έναν απλό τρόπο για να σηκώνετε και να κρατάτε το μωρό σας, θα σας γίνει δεύτερη φύση και τόσο εσείς όσο και το μωρό σας θα απολαμβάνετε τις αγκαλιές.

Σηκώνοντας το μωρό σας

Το σημαντικότερο που θα έχετε να θυμάστε όταν σηκώνετε ή κρατάτε το μωρό σας είναι να στηρίζετε πάντα το κεφάλι του. Τα μωρά έχουν πολύ αδύναμους μύες στον αυχένα και την πλάτη, έτσι χρειάζονται λίγη βοήθεια για να σηκώσουν τα σχετικά βαριά κεφαλάκια τους.

Όταν το μωρό σας είναι ξαπλωμένο, μπορείτε:

  • Να το πιάνετε με τα δυο σας χέρια, βάζοντάς τα κάτω απ’ το σώμα του – το ένα χέρι κάτω απ’ τον ποπό του μωρού και το άλλο κάτω απ’ το κεφάλι του.
  • Να βάλετε τους αντίχειρές σας κάτω απ’ τις μασχάλες του μωρού σας και να ανοίξετε τα δάχτυλά σας ώστε να στηρίξετε το κεφάλι του.

Κρατώντας το μωρό σας

Ανάλογα με το τι κάνετε, μπορείτε:

  • Να έχετε αγκαλιά το μωρό σας μέσα στην κοιλότητα του χεριού σας. Βεβαιωθείτε πως το ένα σας χέρι το κρατά κατά μήκος και το άλλο το προστατεύει για να μην κυλήσει.
  • Να κρατάτε το μωρό σας όρθιο κόντρα στο στέρνο σας με το κεφάλι του στραμμένο στο ένα πλάι, η μία παλάμη ή το μπράτσο σας πρέπει να είναι κάτω απ’ τον ποπό του μωρού και το άλλο χέρι να στηρίζει την πλάτη του.

Θυμηθείτε, το μωρό σας είναι ευαίσθητο και μπορεί να αντιληφθεί τα συναισθήματά σας. Έτσι νιώθοντας σιγουριά όταν το κρατάτε αγκαλιά, το μωρό σας θα αισθάνεται πιο ασφαλές.

backtotop
Nutricia