Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το ποιες ακριβώς τροφές να δώσετε στο μωρό σας. Το μωρό σας μπορεί να δείχνει έκπληκτο ή ακόμη και να σφίγγει το στόμα του μόλις πρωτοδοκιμάσει μια γεύση, αλλά μην αφήσετε να σας καθοδηγήσει μόνο η έκφρασή του. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στο αν θα ανοίξει το στόμα του για μια δεύτερη μπουκιά! Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ενθαρρύνετε το μωρό σας να δοκιμάσει κάποιες νέες γεύσεις και υφές.

Πώς μπορώ να εισάγω νέες τροφές στο διαιτολόγιο του μωρού μου;

Χρειάζεται χρόνος για να μάθει πώς να τρώει. Οπλιστείτε με υπομονή καθώς το μωρό σας θα συνηθίζει την αίσθηση να γυροφέρνει το φαγητό στο στόμα του και θα μαθαίνει να μασά.

Υπάρχουν μερικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βοηθήσετε να ξεπεραστούν οι δισταγμοί του μωρού σας όταν δοκιμάζει νέες γεύσεις και υφές. Το βασικό, όμως, είναι να μην ανησυχείτε καθώς μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 15 προσπάθειες μέχρι να αποδεχτεί το μωρό σας ορισμένες τροφές.

  • Προγραμματίστε τις δοκιμές νέων γεύσεων τις στιγμές που το μωρό σας είναι σε εγρήγορση, όπως την ώρα του δεκατιανού.
  • Συχνά τα μωρά απορρίπτουν αυτό που δεν ξέρουν. Προσπαθήστε λοιπόν να τους δώσετε μια αίσθηση γι’ αυτό που έρχεται, βάζοντας μια κουταλιά απ’ το φαγητό στο πιάτο του. Αφήστε το μωρό να το περιεργαστεί προτού του το δώσετε με το κουτάλι.
  • Μπορεί το μωρό σας να θέλει να ελέγχει το κουτάλι. Αφήστε το μωρό να το πιάσει, ενώ εσείς θα το καθοδηγείτε σταθερά προς το στόμα του. Να είσαστε προετοιμασμένη για κάποια σχετική ακαταστασία.
  • Να έχετε στη διάθεσή σας δύο κουτάλια, ένα για να μπορείτε να το γεμίζετε με το φαγητό και ένα για να πειραματίζεται το μωρό.

Επιμέλεια κειμένων
Παιδίατρος Παναγιώτης Κούτσος,
Διευθ. Παιδιατρικού Μαιευτηρίου ΡΕΑ

backtotop
Nutricia