Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το σώμα σας εξακολουθεί να περνάει πολλές αλλαγές και επομένως έχετε ανάγκη από μια υγιεινή διατροφή που θα σας δώσει ενέργεια ενώ θηλάζετε και θα εξασφαλίσει στο μωρό σας όλα όσα χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Σε αυτή την ενότητα θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για την υιοθέτηση μιας θρεπτικής και υγιεινής διατροφής, αλλά και πώς αυτή επηρεάζει το γάλα σας. Θα μπορέσετε επίσης να ενημερωθείτε για το πώς θα επαναφέρετε σταδιακά το σώμα σας στην προ εγκυμοσύνης φόρμα του.

Διατροφή για υγεία και ενεργητικότητα

Όσο ήσασταν έγκυος χρειαζόσασταν επιπλέον θερμίδες για να θρέψετε τόσο το αναπτυσσόμενομωρό σας όσο και εσάς την ίδια. Και τώρα που γεννήσατε το μωρό σας, ισχύει ακριβώς το ίδιο! Έτσι, είναι σημαντικό να παίρνετε επιπλέον θρεπτικά συστατικά και να καταναλώνετε πολλές υγιεινές τροφές για να διατηρείτε υψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς σας.

Σωστή διατροφή για εσάς και για το μωρό

Είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά μετά την εγκυμοσύνη ώστε να προσφέρετε σε εσάς και το μωρό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Όταν θηλάζετε, τα θρεπτικά συστατικά και η ενέργεια που προσλαμβάνετε μέσω των τροφών περνούν στο μωρό σας, γεγονός που κάνει τον θηλασμό μια πάρα πολύ σημαντική δραστηριότητα! Αν δεν θηλάζετε, χρειάζεστε και πάλι όλη την ενέργεια που μπορείτε να εξασφαλίσετε μέσω της διατροφής σας για να αντεπεξέλθετε στις αυξημένες απαιτήσεις για τη φροντίδα του μωρού σας, αλλά και την ανάρρωση του σώματός σας μετά τον τοκετό.

Πόσες επιπλέον θερμίδες χρειάζεστε όταν θηλάζετε;

Διεθνείς οργανισμοί υγείας συστήνουν την πρόσληψη 400 με 500 θερμίδων την ημέρα στις θηλάζουσες μητέρες μέχρι τον 11ο μήνα της ζωής του μωρού τους.
Μόλις ξεκινήσετε την εισαγωγή των στερεών τροφών στο πρόγραμμα διατροφής του βρέφους μπορείτε να επιστρέψετε σταδιακά στα προ-εγκυμοσύνης επίπεδα θερμίδων.

Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή

Μια υγιεινή διατροφή θα προσφέρει σε εσάς και το μωρό σας την ενέργεια που χρειάζεστε και οι δύο. Πολλές μαμάδες ανακαλύπτουν πως τα αποθέματα σιδήρου τους πέφτουν όταν έχουν μικρά μωρά, γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως σκούρα φυλλώδη λαχανικά ή κόκκινο κρέας. Είναι επίσης σημαντικό να εξασφαλίσετε πως τρώτε αρκετές τροφές ολικής άλεσης, δημητριακά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Προσπαθήστε επίσης να λαμβάνετε πρωτεΐνες και ασβέστιο.

backtotop
Nutricia