Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Όταν το παιδί σας περνά ένα κρυολόγημα, ίσως σκεφτείτε να συμπληρώσετε τη διατροφή του με επιπλέον βιταμίνη C. Αλλά ποια ποσότητα από αυτή τη βιταμίνη βοηθά στην καταπολέμηση και την πρόληψη του κρυολογήματος; To εάν η βιταμίνη C βοηθά στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος, αποτελεί ένα μεγάλο ντιμπέιτ και είναι ένα θέμα το οποίο έχει διερευνηθεί εκτενώς. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C δεν εμποδίζει εσάς ή το μικρό σας από το να κρυολογήσετε. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος. Με άλλα λόγια, το μωρό σας μπορεί να αναρρώσει γρηγορότερα  από το κρυολόγημα. Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος1

Η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, αποτελεί ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό διατροφικό στοιχείο, που βοηθά να διατηρηθεί ο οργανισμός δυνατός και υγιής. Είναι επίσης σημαντική, για τη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών, των μυών και των αιμοφόρων αγγείων, ενώ συνδράμει στη δημιουργία κολλαγόνου. Το τελευταίο βοηθά τον οργανισμό στην απορρόφηση του σιδήρου, ενός απαραίτητου μετάλλου για το παιδί σας. Ωστόσο, μία από τις πιο γνωστές λειτουργίες της βιταμίνης C είναι ο ρόλος της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού . Έτσι, η εισαγωγή αρκετής βιταμίνης C στη διατροφή του παιδιού σας μπορεί να διατηρήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα ισχυρό.

Βιταμίνη C στη διατροφή του παιδιού σας

Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας λαμβάνει αρκετή βιταμίνη C; Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει από μόνος του βιταμίνη C. Ως γονέας, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας  καταναλώνει καθημερινά μεγάλη ποικιλία από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε να βρείτε τη βιταμίνη C σε πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως εσπεριδοειδή, μήλα, μούρα, ακτινίδια, λάχανο, ντομάτες, πατάτες, σπανάκι, μπρόκολο και πιπεριές. Όλα τα βρεφικά γάλατα περιέχουν επίσης βιταμίνη C. Εάν το μικρό σας δεν αγαπάει τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι γεμάτα με την πολύτιμη αυτή βιταμίνη, προσπαθήστε να το κάνετε την κατανάλωσή τους διασκεδαστική! Για παράδειγμα, δοκιμάστε να τα κόψετε σε κυβάκια ετοιμάζοντας μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα, ή να βάλετε τα φρούτα ή λαχανικά πάνω σε ξυλάκια σχηματίζοντας ένα μικρό ουράνιο τόσο χρωμάτων! Πάμε στοίχημα ότι το μικρό σας θα λατρέψει αμέσως αυτές τις υγιεινές τροφές!

1EFSA posititive opinion in Nov 2015; http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/4298
https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/vitamins-for-children/
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00228-018-2601-7

backtotop
Nutricia