Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Ο ερχομός ενός μωρού είναι μια συγκλονιστική εμπειρία, ίσως όμως δεν είστε προετοιμασμένη για τις αλλαγές που θα υποστεί η σχέση σας με το σύντροφό σας.

Ωστόσο, με λίγη επικοινωνία, ελάχιστους συμβιβασμούς και έξυπνο χειρισμό, η σχέση σας μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυνατή.

Ισορροπώντας τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια

Τους πρώτους μήνες η φροντίδα του μωρού σας μπορεί να μοιάζει πιο απαιτητική από μια δουλειά πλήρους απασχόλησης! Με τόσα ταΐσματα και αλλαγές πάνας (για να μην αναφερθούμε στις ατέλειωτες ώρες αγκαλιάς!) είναι φυσικό ο χρόνος και η προσοχή σας να έχουν εστιαστεί στο νεογέννητο μωρό σας. Επειδή είναι πολύ εύκολο η σχέση με το σύντροφό σας να ατονήσει, σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σχέση σας ζωντανή, ενώ συγχρόνως θα μοιράζεστε μαζί όμορφες στιγμές με το μωρό σας:

  • Συζητήστε! Μιλώντας ο ένας στον άλλο για το πώς νιώθετε, βοηθάτε να εκτονωθούν οι τυχόν εντάσεις που αναπτύσσονται ανάμεσά σας. Προσπαθήστε μερικές φορές να μιλάτε για κάτι άλλο εκτός απ’ το μωρό, ώστε να μη γίνει το μοναδικό σας κοινό στοιχείο.
  • Βάλτε τον στο παιχνίδι! Κάντε τον να πάψει να νιώθει αποκομμένος και να πάρει ένα μέρος της πίεσης από πάνω σας. Έχοντας περάσει εννιά μήνες που μοιραζόταν τον ενθουσιασμό σας, πολλοί σύντροφοι επιθυμούν να συνεχίσουν να μοιράζονται την ευθύνη της φροντίδας του μωρού τους. Μοιραστείτε τη φροντίδα των γευμάτων δίνοντας εναλλάξ τα νυχτερινά γεύματα. Ζητήστε του να πάρει το μωρό σας για να ρευτεί μετά το γεύμα του ή να βοηθήσει με τις καθημερινές υποχρεώσεις του σπιτιού (όπως τα ψώνια, το μαγείρεμα ή την καθαριότητα).
  • Βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλον! Γευματίστε μαζί ή απλά φιληθείτε και αγκαλιαστείτε. Δεν αρέσει μόνο στο μωρό να σας νιώθει κοντά του!
backtotop
Nutricia