Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το μωρό μου εξακολουθεί να πεινά μετά το γεύμα

Πολλές μητέρες ανησυχούν μήπως το μωρό τους δεν παίρνει επαρκή ποσότητα γάλακτος, ειδικά όταν μετά το γεύμα δεν δείχνει χορτάτο. Παραδόξως, η απάντηση μπορεί να μην είναι να του δίνετε περισσότερο γάλα. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να εξακριβώσετε γιατί το μωρό σας πεινάει ακόμη.

Μπορεί να είναι ένα «άλμα ανάπτυξης»;

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι το μωρό σας πεινάει; Δυστυχώς δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες, γενικά όμως ένα πεινασμένο μωρό συνήθως κλαίει πιο συχνά μεταξύ των γευμάτων και θα πίνει μεγαλύτερη ποσότητα όταν του δίνετε το γάλα του. Όταν γίνουν έξι εβδομάδων, πολλά μωρά περνούν μια φάση έντονης ανάπτυξης που μπορεί να σημαίνει πως για μερικές μέρες το μωρό σας θα πεινάει περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φαίνεται πως το πρόγραμμα των γευμάτων, που με τόσο κόπο καθιερώσατε, «πήγε στράφι». Έχετε, ωστόσο, υπόψη σας πως οι φάσεις ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε στιγμή, οπότε απλά αυξήστε τη συχνότητα ή την ποσότητα των γευμάτων τις μέρες που το μωρό σας δείχνει να πεινάει περισσότερο. Συνήθως η αλλαγή διαρκεί μερικές μέρες και μετά θα επιστρέψετε σταδιακά πίσω στο πρόγραμμά σας.

Πολύ νωρίς για την εισαγωγή των συμπληρωματικών τροφών (στερεές)

Πολλές μητέρες αναρωτιούνται αν ένα πεινασμένο μωρό σημαίνει πως είναι ώρα να ξεκινήσουν τις στερεές τροφές. Αυτό, ωστόσο, είναι προτιμότερο να μη συμβεί πριν τους έξι μήνες. Τα διάφορα όργανα του μωρού σας δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί για να είναι έτοιμα για τροφές πέραν του γάλακτος, πριν την ηλικία των έξι μηνών. Έτσι θα πρέπει να αποφεύγεται η εισαγωγή στερεών τροφών πριν από αυτή την ηλικία. Να είστε σίγουρες πως το μητρικό ή το βρεφικό γάλα σε σκόνη που δίνετε στο μωρό σας, θα του προσφέρει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Κάποια μωρά δεν πεινάνε τόσο όσο φαίνεται

Σε μερικά μωρά αρέσει να πιπιλούν, γιατί νιώθουν ανακούφιση και ενώ φαίνεται πως ζητούν γάλα, στην πραγματικότητα μια αγκαλιά ή κάποια άλλη αντίδραση θα τα ικανοποιήσει εξίσου.

Πόσο τρώει ένα μωρό;

Να μην ξεχνάτε ότι το μωρό τρώει, όποτε θέλει και όσο θέλει! Συνήθως το μωρό τρώει >600γρ. ανά 24ώρο, μετά τη 15η ημέρα της ζωής του.

Επιμέλεια κειμένων
Παιδίατρος Παναγιώτης Κούτσος,
Διευθ. Παιδιατρικού Μαιευτηρίου ΡΕΑ

backtotop
Nutricia