Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Κρύολόγημα και γρίπη

Φτέρνισμα, βήχας και μερικές φορές ακόμη και πυρετός. Ένα κρυολόγημα ή μία γρίπη δεν είναι ευχάριστη για κανέναν, πόσο μάλλον για το μωρό σας. Συχνά πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσβληθούμε από ιογενείς λοιμώξεις μόνο λόγω του κρύου καιρού ή εξ’ αιτίας της έκθεσής μας στη βροχή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το κρυολόγημα και η γρίπη προκαλούνται από ιούς και όχι από τα υγρά κλίματα και την έκθεση στον κρύο αέρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσβληθείτε από ιογενείς λοιμώξεις όλο το χρόνο και όχι μόνο το χειμώνα ή το φθινόπωρο. Αλλά πώς γίνεται αυτό; Όταν o καιρός είναι κρύος, περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, οπότε ερχόμαστε συχνότερα σε στενή επαφή με άλλους ανθρώπους. Ένας ιός εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων με το φτέρνισμα ή το βήξιμο. Έτσι, στους εσωτερικούς χώρους είναι πιο εύκολο να εξαπλωθεί ένας ιός από το ένα άτομο στο άλλο. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο το μωρό σας έχει περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήσει (ή να προσβληθεί από λοίμωξη) στην παιδική ηλικία.

Πρόληψη κρυολογήματος ή γρίπης

Οι ιοί είναι πάντα γύρω μας. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα κάποιου είναι ‘πεσμένο’ και αρρωσταίνει, είναι πιθανό αυτό το άτομο να μεταδώσει τον ιό. Οι άνθρωποι θα προσβληθούν όταν ο ιός εισέλθει στο σώμα τους μέσω της μύτης, των ματιών ή του στόματος. Κάθε φορά που αγγίζετε τη μύτη σας ή καθαρίζετε το πρόσωπο του μωρού σας μετά από ένα δείπνο κατά το οποίο έχει λερωθεί, με πιθανώς μολυσμένα χέρια, μπορεί να μεταδώσετε στον εαυτό σας ή στο μωρό σας με τον ιό. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πλένετε συχνά τα χέρια σας, καθώς του μωρού σας! Η καλή υγιεινή είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύσετε τον εαυτό σας και το μωρό σας από τους ιούς.

Συμβουλή: Για να αποφύγετε τα συμπτώματα της γρίπης και /ή του κρυολογήματος, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας και τα χέρια του μωρού σας είναι απαλλαγμένα από ιούς πλένοντας τα συχνά για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

backtotop
Nutricia