Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το πιθανότερο είναι να αντιληφθείτε πως κάποια πράγματα που τρώτε και πίνετε επηρεάζουν τη γεύση και τη σύνθεση του μητρικού γάλατος. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και ακριβώς όπως και στους ενήλικες, μπορεί ορισμένες γεύσεις να μην αρέσουν στο μωρό σας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες τροφές (διαβάστε παρακάτω) που επηρεάζουν τη γεύση περισσότερο από άλλες.

Είστε αυτό που τρώτε!

Η διατροφή σας μπορεί τελικά να επηρεάσει το μωρό σας μέσω του γάλατός σας, στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, αποτελεί ζήτημα γεύσης. Το μωρό σας δεν θα είναι συνηθισμένο στις έντονες γεύσεις που μπορεί να απολαμβάνετε και η μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης ή αλκοόλ θα μπορούσε να δράσει ως διεγερτικό για το μωρό σας.

Παρενέργειες κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών

Περιορίστε τις πικάντικες, τις έντονες γεύσεις και τις βαριές ή πολύ όξινες τροφές. Η αλήθεια είναι πως κάθε μωρό είναι διαφορετικό, έτσι δείτε πώς αντιδρά το δικό σας μετά το γεύμα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές τροφές που ίσως επηρεάζουν το μωρό σας αν τις καταναλώνετε σε μεγάλη ποσότητα:

  • Καυτερά, πικάντικα φαγητά – μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην πέψη και αέρια σε εσάς και το μωρό σας.
  • Καφεΐνη – μπορεί να σας ξυπνήσει αν νιώθετε κουρασμένη, ίσως όμως σημαίνει πως και το μωρό θα δυσκολεύεται να κοιμηθεί.
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα, κρεμμύδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών• όλα τους μπορεί να προκαλέσουν αέρια στο μωρό σας και να επιδεινώσουν τους κολικούς.

Είναι το μωρό σας αλλεργικό σε κάτι που φάγατε;

Αν το μωρό σας κάνει εμετό ή βγάλει εξάνθημα μετά το τάισμα, ίσως να είναι αλλεργικό σε κάτι που φάγατε. Το αγελαδινό γάλα, οι ξηροί καρποί, το σιτάρι, το ψάρι και τα αβγά είναι ορισμένες απ’ τις τροφές που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Αν συμβεί αυτό, αποφύγετε να φάτε ή να πιείτε για μερικές ημέρες αυτό που πιστεύετε πως μπορεί να προκάλεσε την αλλεργία. Μετά δοκιμάστε ξανά και παρακολουθείτε το μωρό σας για τυχόν αντιδράσεις. Ωστόσο, αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο είναι σκόπιμο να το αποφύγετε εντελώς. Πολλές μαμάδες βρίσκουν πως η τήρηση ενός ημερολογίου διατροφής τις διευκολύνει να εντοπίσουν τυχόν αντίδραση του μωρού τους μετά από κάθε γεύμα.

Κατανάλωση αλκοόλ και θηλασμός

Το αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τον θηλασμό. Αν όμως πιείτε, αφήστε να περάσουν μερικές ώρες προτού θηλάσετε το μωρό σας. Έτσι θα προλάβει το αλκοόλ να αποβληθεί απ’ το αίμα σας.

Πίνετε άφθονα υγρά (2 λίτρα ημερησίως). Θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την αφυδάτωση.

backtotop
Nutricia