Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Όσο πλησιάζει η ημέρα του τοκετού είναι φυσιολογικό να νιώθετε ακόμη εντονότερο το πρήξιμο σε σχέση με την υπόλοιπη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Είναι φυσιολογικό το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη;

Το να πρήζεστε, ή να νιώθετε φουσκωμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια φυσιολογική αντίδραση στα επιπλέον υγρά που μεταφέρει ο οργανισμός σας. Οι περισσότερες έγκυες νιώθουν πρησμένους τους αστραγάλους και τα πέλματά τους, ειδικά μετά από ώρες ορθοστασίας. Ενδέχεται επίσης, να νιώθετε πιο σφιχτά τα δαχτυλίδια σας, ή να έχει πρηστεί ελαφρά το πρόσωπό σας. Το πρήξιμο που αυξάνεται με το πέρασμα της ημέρας και χειροτερεύει προς το βράδυ, οφείλεται συνήθως στις καθημερινές δραστηριότητες και τη ζέστη. Παρότι μπορεί να σας είναι δυσάρεστο το πρήξιμο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα, συνήθως δεν βλάπτει ούτε εσάς ούτε το μωρό σας. Αν όμως πρηστείτε υπερβολικά, τότε ίσως έχετε ανεβασμένη αρτηριακή πίεση. Παρακολουθείστε το και αν ανησυχείτε συζητήστε το με τον γυναικολόγο σας.

Ιδέες για να μειώσετε το πρήξιμο κατά την εγκυμοσύνη

  • Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί το φούσκωμα. Το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μήλα θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Αντίθετα, προσπαθήστε να αποφεύγετε τις αλμυρές τροφές που μπορεί να σας αφυδατώσουν.
  • Πίνετε πολύ νερό, τουλάχιστον έξι με οχτώ ποτήρια τη μέρα. Αν δεν πίνετε αρκετό, το σώμα σας μπορεί να προσπαθήσει να κατακρατήσει ακόμη περισσότερα υγρά με αποτέλεσμα να φουσκώσετε περισσότερο.
  • Όποτε μπορείτε, να ξεκουράζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας με τα πόδια σας ψηλά πάνω απ’ το επίπεδο της μέσης σας.
  • Ένα ελαφρύ μασάζ μπορεί να σας ανακουφίσει από το πρήξιμο της εγκυμοσύνης.
  • Προσπαθήστε να κοιμάστε στο αριστερό σας πλευρό για να αποφύγετε την υπερβολική πίεση στη μεγάλη φλέβα, την κοίλη φλέβα, που διατρέχει τη δεξιά σας πλευρά.
backtotop
Nutricia