Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το νήπιό σας μεγαλώνει γρήγορα και μαθαίνει κάθε μέρα ολοένα και περισσότερα. Ο κόσμος του είναι γεμάτος από συναρπαστικά νέα σχήματα, μεγέθη, χρώματα, υφές και ήχους. Και για να μπορέσει να τα κατανοήσει όλα αυτά και να έχουν νόημα, θα πρέπει να τα εξερευνήσει!
Μπορείτε να βοηθήσετε τον μικρό σας εξερευνητή να ανακαλύψει τον κόσμο του με δραστηριότητες και παιχνίδια για νήπια που είναι διασκεδαστικά και για τους δυο σας και θα βελτιώσουν τη μνήμη, τη δημιουργικότητα, τη συγκέντρωση και τις ικανότητες λόγου και κίνησής του.

Ας παίξουμε κρυφτό

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί, αλλά τα πιο απλά παιχνίδια είναι αυτά που ενισχύουν την ανάπτυξη του νηπίου σας. Το κρυφτό είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να ενθαρρύνετε την οπτική και τη διανοητική του μάθηση.

Πάμε μια βόλτα στη φύση

Ένα παρκάκι, ένα μέρος με γρασίδι, ένας κήπος, όλα τους αποτελούν «φυσικούς θησαυρούς» που θα διασκεδάσουν το νήπιό σας και θα το βοηθήσουν να ανακαλύψει τον κόσμο του. Καθώς περπατάτε τριγύρω δείξτε του πόσο ενθουσιασμένη είστε που βρήκατε ένα φύλλο, ένα λουλούδι, ένα κουκουνάρι, μια πέτρα, ένα έντομο ή ένα σαλιγκάρι.

Επισημάνετέ του τα φωτεινά χρώματα. Αφήστε το να αγγίξει και να πιάσει πράγματα. Βρείτε διάφορα αντικείμενα και συγκρίνετε τα μεταξύ τους, ώστε ν’ αρχίσει να κατανοεί τις ομοιότητες και τις διαφορές.

Δοκιμάστε να περπατήσετε σε διαφορετικές επιφάνειες: γρασίδι, λάσπη, μονοπάτι, λιμνούλα βροχής και μιμηθείτε τους ήχους που κάνει κάθε σας πατημασιά. Μαζέψτε πράγματα για τα πάρετε στο σπίτι ώστε η περιπέτειά του να του αφήσει μια αίσθηση επιβράβευσης χρησιμοποιήστε αργότερα τον «θησαυρό» του για να του υπενθυμίσετε την εμπειρία του.

Η φάρμα της διασκέδασης!

Με λίγα μόνο πλαστικά ζωάκια και μερικά χαρτόνια το νήπιό σας μπορεί να διασκεδάσει παριστάνοντας πως βρίσκεται σε μία φάρμα! Ζωγραφίστε απλά μια φάρμα, με το αγροτόσπιτο στο κέντρο και μερικά κτίσματα και αγρούς τριγύρω. Μετά, τοποθετήστε ή ζωγραφίστε τα ζώα στα «σπίτια» τους: αγελάδες στο υπόστεγο, γουρουνάκια στο χοιροστάσιο, άλογα στο στάβλο, κοτόπουλα στο κοτέτσι, πάπιες στη λιμνούλα και πρόβατα στον αγρό. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα τρακτέρ και μερικές μπάλες άχυρου. Η πραγματική διασκέδαση ξεκινά όταν θα κάνετε «βόλτα» στη φάρμα, λέγοντας τα ονόματα και αναπαριστώντας τους ήχους κάθε ζώου. Απλά παρακολουθείστε τα μάτια του νηπίου σας να ανοίγουν διάπλατα ακούγοντας όλα αυτά τα «μουουου», τα «μπεεεε», τα «κουάκ» και τα «κοκοκο»! Θα μπορούσατε επίσης να μιλήσετε για όλα τα πράγματα που προέρχονται από μια φάρμα κάνοντας πως αρμέγετε την αγελάδα, πως μαζεύετε τα αβγά απ’ τις κότες και κουρεύετε τα πρόβατα για το μαλλί τους. Όσο περισσότερο παίζετε, τόσο πιο πολύ θα θυμάται το νήπιό σας τα αγαπημένα του ζώα. Σύντομα θα μπορεί να τα τοποθετήσει μόνο του στο σωστό σημείο της φάρμας.

backtotop
Nutricia