Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Πρόγραμμα θηλασμού

Το τάισμα του μωρού σας θα καταλαμβάνει πολύ απ’ το χρόνο σας τις πρώτες ημέρες. Είναι μια διαδικασία μάθησης και για τους δυο σας που θα αλλάζει από μέρα σε μέρα όσο θα μεγαλώνει το νεογέννητό σας. Αν και το μωρό σας θα καθοδηγεί τα πράγματα, είναι καλό να γνωρίζετε ποια είναι η ρουτινα της καθημερινότητας των πρώτων ημερών, ώστε να μην αγχώνεστε.

  • Ημέρα 1: μια με δυο ώρες μετά τη γέννησή του, το νεογέννητό σας μπορεί να δείχνει ενθουσιασμό για το φαγητό, μετά όμως μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του. Είναι ωστόσο σημαντικό να ενθαρρύνετε το μωρό σας να τρώει αρκετά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας, βάζοντάς το στο στήθος κάθε φορά που ξυπνά!
  • Ημέρα 2: ένας γενικός κανόνας είναι να ταΐζετε το μωρό σας όσο συχνά και όποτε το έχει ανάγκη και το ζητήσει μέσα στο εικοσιτετράωρο.
  • 3η με 4η ημέρα: Θα νιώσετε το στήθος σας πιο «βαρύ», πιο «γεμάτο». Είναι η περίοδος που παράγεται το μεταβατικό γάλα και μπορεί να ανακαλύψετε πως τώρα που φτάσατε σε αυτό το στάδιο το μωρό σας δείχνει πολύ πιο ικανοποιημένο μετά από κάθε γεύμα. Επιπλέον, ενδέχεται να παρατηρήσετε ορισμένες αλλαγές στο περιεχόμενο της πάνας του μωρού σας.
  • Ημέρα 5η με 28η: το πιθανότερο είναι πως τώρα πια το τάισμα του μωρού θα σας φαίνεται πολύ ευκολότερο. Μετά τις 20 ημέρες το μωρό σας μπορεί να τρώει όποτε θέλει και όσο θέλει, από τον ένα μαστό σε κάθε γεύμα και από τον άλλο στο επόμενο, δίχως να χρειάζεται να το παρακολουθείτε με το ρολόι.

Μπορεί να σας βοηθήσει η δημιουργία ενός διαγράμματος όπου θα σημειώνετε την ημέρα της εβδομάδας στην μία πλευρά και την ώρα που ταΐσατε στην άλλη πλευρά. Θα μπορούσατε αν θέλετε να προσθέσετε και στήλες για το άλλαγμα της πάνας, πότε έχει λερωθεί και πότε έχει απλά βραχεί. Πολύ γρήγορα θα διακρίνετε έναν φυσικό ρυθμό που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το νεογέννητο μωρό σας.

backtotop
Nutricia