Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Η εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού σας όταν είναι έξι μηνών μπορεί να είναι μια συναρπαστική πρόκληση αλλά απαιτεί και υπομονή. Παρότι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για τα μακαρόνια στον τοίχο και τον αρακά στο χαλί, μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη έχοντας στη διάθεσή σας τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι παρακάτω πληροφορίες έχουν σαν στόχο να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τις πρώτες εμπειρίες της αλλαγής στη διατροφή του μωρού σας.

Πιθανότατα θα έχετε ήδη τα περισσότερα απ’ τα παρακάτω στο σπίτι σας, υπάρχουν όμως κάποια αντικείμενα που θα σας “βολέψουν” περισσότερο:

  • Μερικά ανθεκτικά πλαστικά κουτάλια σε έντονο χρώμα για να τραβούν την προσοχή του μωρούσας και σε κατάλληλο μέγεθος για μωρά.
  • Ένα χρωματιστό πλαστικό μπολ, κατά προτίμηση με βεντούζα στο κάτω μέρος για να αποφύγετε τα αναποδογυρίσματα.
  • Μερικές σαλιάρες και καθαρά πανάκια.
  • Ένα μπλέντερ τροφών για την προετοιμασία του φαγητού του μωρού.
  • Ένα μαξιλάρι σε τριγωνικό σχήμα για τη στήριξη ενός μωρού που μόλις άρχισε να τρώει στερεές τροφές.

Πώς θα ζεσταίνω και θα αποθηκεύω το φαγητό για το μωρό;

Οι βασικοί κανόνες υγιεινής είναι πολύ σημαντικοί όταν ζεσταίνετε και αποθηκεύετε σπιτικό ή προπαρασκευασμένο φαγητό για το μωρό σας. Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού είναι ακόμη πολύ ανώριμο, υιοθετώντας όμως μερικές εύκολες συμβουλές θα καταφέρετε να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια που μπορεί να του προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές.

Ζεσταίνοντας το φαγητό του μωρού

Θα πρέπει πάντα να ζεσταίνετε καλά το φαγητό και μετά να το αφήνετε να κρυώσει προτού ταΐσετε το μωρό σας. Τα μωρά συνήθως δεν τα νοιάζει αν το φαγητό είναι χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Ζεσταίνετε το φαγητό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αχνίσει. Ελέγξτε πως έχει ζεσταθεί καλά με ένα μαχαιροπίρουνο. Βεβαιωθείτε πως δεν καίει προτού το δώσετε στο μωρό σας και ανακατέψτε καλά ώστε να έχει ομοιόμορφη, χλιαρή θερμοκρασία.
  • Ποτέ μην ζεσταίνετε ξαναζεσταμένο φαγητό και πάντα να πετάτε τα απομεινάρια. Το φαγητό που έχει έρθει σε επαφή με το στόμα ή τα μαχαιροπίρουνα του μωρού σας μπορεί να περιέχει βακτήρια.
  • Αν ζεστάνετε νωρίτερα το φαγητό του μωρού σας, μην το αφήσετε για πολύ ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς τα βακτήρια αρχίζουν να αναπτύσσονται μέσα σε δύο ώρες και πολλαπλασιάζονται γρήγορα.

Επιμέλεια κειμένων
Παιδίατρος Παναγιώτης Κούτσος,
Διευθ. Παιδιατρικού Μαιευτηρίου ΡΕΑ

backtotop
Nutricia