Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Ο ρόλος της καινούργιας μητέρας είναι εξαντλητικός και είναι εύκολο να ξεχάσετε να φροντίζετε όπως αρμόζει τον εαυτό σας. Ένα απ’ τα πράγματα που στερούνται συχνότερα οι μητέρες είναι ο ύπνος. Ωστόσο, το να προσπαθείτε να κοιμίσετε το μωρό σας ώστε να κλείσουν λίγο τα μάτια σας, μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε όποτε και για όσο μπορείτε. Παρακάτω θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς θα μπορούσατε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω και πώς να τονώσετε τον εαυτό σας.

Συμβουλές για να μπορέσετε να κοιμηθείτε περισσότερο

  • Αν μπορέσετε να βάλετε κάποιο πρόγραμμα στον ύπνο του μωρού σας στη διάρκεια της ημέρας θα έχετε και την ευκαιρία να ξεκουραστείτε. Διαλέξτε την ώρα που ταιριάζει καλύτερα και στους δυο σας, ίσως μετά το δεκατιανό γεύμα και προγραμματίστε μια «περίοδο ύπνου» ή ώρα ησυχίας.
  • Πολλές μητέρες βρίσκουν πως όταν θυμούνται τις διάφορες υποχρεώσεις, τους κόβεται ο ύπνος. Έτσι, μια καλή συμβουλή είναι να γράψετε τις δουλειές σας σ’ ένα χαρτί προτού ξαπλώσετε ώστε να τις βγάλετε από το μυαλό σας.
  • Ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για το μωρό σας και μπορεί να κάνει θαύματα. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε το μωρό τουλάχιστον μία ώρα πριν το βάλετε για ύπνο.Ένα πρόγραμμα ύπνου σημαίνει πως θα έχετε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.
  • Όταν το μωρό σας ξυπνά τη νύχτα, μην ανάβετε το κεντρικό φως. Έτσι, θα σας είναι πιο εύκολο να ξανακοιμηθείτε όταν ξαπλώσετε.
  • Φροντίζετε το μωρό τα πρωινά του Σαββατοκύριακου εναλλάξ με το σύντροφό σας. Ο ένας από εσάς μπορεί να αναλάβει το πρωινό του Σαββάτου και να αναπληρώσει τον ύπνο του το πρωί της Κυριακής. Προσπαθήστε να μοιράζεστε σε κάποιον βαθμό και τα νυχτερινά ξυπνήματα!
backtotop
Nutricia