Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Σε πρόσφατες έρευνες που έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η χώρα μας είναι η πρώτη σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη. Η δυσάρεστη συνέπεια αυτής της πρωτιάς είναι πως το γεγονός αυτό μας φέρνει πολύ ψηλά και στα επίπεδα μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά. Δυστυχώς, μεγάλος αριθμός αντιβιοτικών καταναλώνεται από νήπια 1-4 ετών για την καταπολέμηση κυρίως λοιμώξεων του αναπνευστικού.
Επιπλέον, ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων είναι αυξημένος στα νήπια που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, με περισσότερο από το 60% των νηπίων (αυτής της ομάδας) να εμφανίζουν τουλάχιστον 6 λοιμώξεις το χρόνο. Τα στοιχεία αυτά είναι ανησυχητικά τόσο για τους ειδικούς όσο και για τους γονείς. Τα καλά νέα είναι πως εσείς οι γονείς έχετε στα χέρια σας το πιο σημαντικό όπλο για το χτίσιμο ενός υγιούς και δυνατού ανοσοποιητικού συστήματος για το μωράκι σας, τη διατροφή του.

Πώς μπορείτε να επηρεάσετε την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος;

Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του οργανισμού και των συστημάτων του μικρού σας και συμβάλουν καθοριστικά σε ένα υγιές και δυνατό ξεκίνημα στη ζωή. Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας είναι ένα από τα συστήματα που αναπτύσσονται ραγδαία κατά τα τρία πρώτα χρόνια και εσείς μπορείτε να επηρεάσετε θετικά την ανάπτυξη αυτή.

Μπορώ να ενισχύσω την άμυνα του μωρού μου;


Πολλοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για ένα υγιές ανοσοποιητικό, η διατροφή όμως είναι ένας απο αυτούς που μπορείτε να επηρεάσετε. Έχετε στο νου σας πως ακόμη και μετά τα πρώτα του γενέθλια, που το νήπιο μπορεί να αρχίσει σταδιακά να μοιράζεται τα γεύματα της οικογένειας, η διατροφή του εξακολουθεί να έχει ιδιαιτερότητες και χρειάζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις σωστές διατροφικές συνήθειες που θα θέσουν τα θεμέλια για τη σωστή ανάπτυξη και την καλή υγεία του παιδιού σας στο μέλλον.
Για το σκοπό αυτό, η Nutricia βρίσκεται στο πλευρό σας υλοποιώντας, σε συνεργασία με Ειδικούς Επιστήμονες, ένα πρόγραμμα επιστημονικής ενημέρωσης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία συνοψίζεται με την έκδοση ενός δεκαλόγου για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα (κα Π. Καρανίκα, Παιδογαστρεντερολόγος).

Γάλα, ο πολύτιμος σύμμαχος

Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο και πιο ωφέλιμο γάλα για τα βρέφη, χάρη στην ιδανική ποσοτική και ποιοτική του σύνθεση. Επιπλέον το μητρικό γάλα αποτελεί την πρώτη ανοσοποιητική προστασία του μωρού χάρη στα πρεβιοτικά που περιέχει, τα οποία αποτελούν τροφή για τα ωφέλιμα βακτηρίδια του εντέρου του μωρού.
Αλλά και στη νηπιακή ηλικία, το γάλα συνεχίζει να παίζει ζωτικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού καλύπτοντας σημαντικό μέρος των διατροφικών του αναγκών (1/3 της διατροφής του).
Σε πρόσφατη κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 5 χώρες με τη συμμετοχή 730 νηπίων αποδείχτηκε ότι ένα νηπιακό γάλα με ειδικό μίγμα πρεβιοτικών και βιταμινών συμβάλλει φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, Ειδικοί Επιστήμονες ανέπτυξαν το Pronutra+, ένα μοναδικό συνδυασμό επιλεγμένων συστατικών που περιέχει το κατοχυρωμένο πρεβιοτικό μίγμα scGOS/IcFOS σε αναλογία 9:1 και βιταμίνες A, C και D και συμβάλλει φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Το Almiron Growing Up της Nutricia είναι το μοναδικό νηπιακό γάλα με το Pronutra+, το κατοχυρωμένο πρεβιοτικό μίγμα scGOS/lcFOS σε αναλογία 9:1, εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ περιέχει βιταμίνες A, C & D και συμβάλλει φυσικά σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

backtotop
Nutricia