Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Οι αιμορροΐδες είναι ένας πόνος στον πρωκτό. Πολλές γυναίκες παθαίνουν αιμορροΐδες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή ως αποτέλεσμα του τοκετού. Παρότι μπορεί να είναι άβολη κατάσταση, υπάρχουν αρκετά που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε απ’ αυτές.

Οι αιτίες των αιμορροΐδων στην εγκυμοσύνη

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που εμφανίζονται οι αιμορροΐδες στις μέλλουσες μητέρες:

  • Στο σώμα σας κυκλοφορεί περισσότερο αίμα αυτή την περίοδο, διαστέλλοντας λίγο περισσότερο όλες τις φλέβες σας. Δυστυχώς αυτό σημαίνει πως οι λεπτές φλέβες γύρω απ’ τον πρωκτό σας γίνονται πιο νωθρές και πρήζονται, ειδικά καθώς η όλο και πιο φουσκωμένη μήτρα σας τους ασκεί μεγαλύτερη πίεση.
  • Άλλη συχνή αιτία είναι η πίεση που ασκείται όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα. Έτσι, αν, όπως πολλές μέλλουσες μητέρες, υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, θα βοηθηθείτε αν καταναλώνετε φυτικές ίνες και πίνετε άφθονα υγρά.

Φάρμακα για τις αιμορροΐδες

Δυστυχώς είναι περιορισμένες οι επιλογές σας στα φάρμακα που μπορείτε να πάρετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γι’ αυτό συμβουλευθείτε το γιατρό σας σχετικά με τις κρέμες ή υπόθετα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

Τα φάρμακα για τις αιμορροΐδες δεν είναι η μόνη λύση. Διαβάστε τι άλλο μπορείτε να δοκιμάστε για να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας:

  • Ανακουφίστε την πίεση από την κοιλιά σας ξαπλώνοντας στο αριστερό σας πλευρό ή ανασηκώνοντας τα πόδια σας για περίπου είκοσι λεπτά.
  • Αποφεύγετε τα αρωματικά σαπούνια, τα ταλκ και τα υγρομάντηλα. Πλένετε την ευαίσθητη περιοχή με σκέτο νερό μετά από κάθε κένωση και στεγνώστε την καλά. Τα άνετα βαμβακερά εσώρουχα θα σας βοηθήσουν να νιώθετε πιο δροσερή.
  • Πηγαίνετε στην τουαλέτα όποτε νιώθετε την ανάγκη και μην κρατιέστε.
  • Αποφύγετε το σφίξιμο.
  • Δοκιμάστε κάποια ήπια γυμναστική για τη γενικότερη βελτίωση του καρδαγγειακού.
  • Αποφεύγετε την ορθοστασία ή το να μένετε για πολλές ώρες καθιστή. Αν σας ταλαιπωρεί η φαγούρα χαλαρώστε μ’ ένα χλιαρό μπάνιο.
backtotop
Nutricia