Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

ο παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της φαντασίας ενός παιδιού. Περιορίστε το χρόνο μπροστά σε μία οθόνη με τα αμέτρητα διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα αδέλφια μαζί.

Για την ασφάλεια των παιδιών, και για να μην χάσετε λεπτό από τη διασκέδαση, φροντίστε να επιβλέπετε το παιχνίδι τους.

Κατασκήνωση στο σπίτι

– Πηγαίνετε μία εκδρομή κατασκήνωσης στο σπίτι. Αφήστε τα να τα κάνουν όλα άνω κάτω ενώ απολαμβάνουν περιπέτειες μένοντας στο σπίτι!

– Προμηθετείτε μια σκηνή ή αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν μία (με σεντόνια, τραπέζια, καρέκλες κ.λπ.). Βεβαιωθείτε ότι έχετε την επίβλεψη των παιδιών σας καθώς στήνουν τη σκηνή τους.

– Μετά το στήσιμο της σκηνής, γεμίστε την με υπνόσακους, διακοσμητικά μαξιλάρια, κουβέρτες και/ή μαξιλάρια ύπνου .

– Βοηθήστε τα να μαζέψουν αντικείμενα όπως φακούς, σνακ, ροφήματα βιβλία, λούτρινα ζωάκια και παιχνίδια. Μία τράπουλα και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα για ώρες.

– Άλλα αντικείμενα που μπορούν να τοποθετηθούν στην σκηνή σας είναι: ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες, βιβλία ζωγραφικής και μαρκαδόροι τουβλάκια και πλαστελίνη.

– Αφήστε τα υπόλοιπα στη φαντασία τους!

Κρυφτό

– Το κρυφτό είναι το αγαπημένο των παιδιών!

– Επιλέξτε έναν παίκτη ο οποίος θα κλείσει τα μάτια του για λίγο (συχνά μετρώντας δυνατά έως το 20), ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα κρυφτούν.

– Καθορίστε ένα ασφαλές χώρο στο οποίο μπορούν τα παιδιά να κρυφτούν, ορίστε τα όρια των χώρων στους οποίους δεν πρέπει να πηγαίνουν για ασφάλεια (π.χ. σκάλες) ή για άλλους λόγους (π.χ. στο δωμάτιο όπου οι γονείς προσπαθούν να εργαστούν εξ’ αποστάσεως).

– Στη συνέχεια, αυτός που ψάχνει ανοίγει τα μάτια του και προσπαθεί να βρει όσους έχουν κρυφτεί. Ο πρώτος που θα βρεθεί θα είναι και ο επόμενος που θα ψάξει και ο τελευταίος που θα βρεθεί θα είναι ο νικητής του γύρου.

– Σε μια από τις πολλές μορφές του παιχνιδιού, αυτοί που κρύβονται προσπαθούν να τρέξουν πίσω στη «βάση», δηλ. στο σπίτι, ενώ αυτός που ψάχνει είναι μακριά και τους αναζητεί. Αν όλοι όσοι κρύβονται επιστρέψουν με ασφάλεια, αυτός που ψάχνει θα είναι ο ίδιος και στον επόμενο γύρο.

Ζεστό – Κρύο

– Το Ζεστό-Κρύο είναι ένα ακόμη αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών εδώ και χρόνια. Τα μόνο που χρειάζεται είναι δύο ή περισσότεροι παίκτες, καθώς και ένα αντικείμενο ή ένα βραβείο.

– Ξεκινήστε επιλέγοντας έναν «κυνηγό» και αφήστε τον να φύγει από το δωμάτιο.

– Κρύψτε ένα μικρό αντικείμενο ή ένα βραβείο κάπου στο χώρο όπου παίζετε. Στη συνέχεια ζητείστε από τον κυνηγό να επιστρέψει και ζητείστε του να ψάξει να βρει το αντικείμενο.

– Δείξτε στον κυνηγό ότι απομακρύνεται από το κρυμμένο αντικείμενο λέγοντας «κρύο». Εάν συνεχίσει να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, χρησιμοποιήστε λέξεις που δείχνουν βαθμούς κρύου, όπως «πολύ κρύο» .

– Δείξτε στον κυνηγό ότι πλησιάζει προς το κρυμμένο αντικείμενο λέγοντας «πολύ ζεστό» ενώ όταν πλησιάζει πολύ, πείτε «καυτό».

– Συνεχίστε να δίνετε στοιχεία μέχρι ο κυνηγός να βρει το κρυμμένο αντικείμενο.

– Μπορείτε επίσης να παίξετε αυτό το παιχνίδι χτυπώντας παλαμάκια, πιο γρήγορα όσο ο κυνηγός πλησιάζει και πιο σιγά όσο ο κυνηγός απομακρύνεται από το αντικείμενο ή το βραβείο. 

Μαντέψτε το αντικείμενο

– Τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις καλύτερες δεξιότητές τους όσο αφορά την παρατήρηση και τον εντοπισμό, προκειμένου να εντοπίσουν το αντικείμενο “μυστήριο” σε αυτό το παιχνίδι ερωτήσεων.

– Αρχικά βάλτε τον πρώτο παίκτη να σκεφτεί ένα αντικείμενο που μπορεί να δει γύρω του. Ζητήστε του να σας ψιθυρίσει το αντικείμενο και στη συνέχεια γράψτε το σε ένα κομμάτι χαρτί.

– Ο άλλος παίκτης προσπαθεί να μαντέψει το αντικείμενο θέτοντας ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν μόνο με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Για παράδειγμα, αν το αντικείμενο είναι μία κορνίζα, ο παίκτης μπορεί να ρωτήσει «είναι γυάλινο» ή «ξύλινο»;

– Μπορούν να τεθούν μέχρι και 20 ερωτήσεις. Εάν οι παίκτες δεν έχουν μαντέψει την απάντηση μέσα σε 20 ερωτήσεις, κάθε παίκτης έχει μια τελευταία ευκαιρία για να μαντέψει το αντικείμενο.

Όνομα, ζώο, φυτό, πόλη

– Φτιάξτε ένα πίνακα με 5 στήλες για κάθε παίκτη. Ονομάστε τις ΟΝΟΜΑ, ΖΩΟ, ΦΥΤΟ, ΠΟΛΗ, και τέλος ΒΑΘΜΟΙ.

– Μπορείτε να αλλάξετε τις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

α) Πηγαίνοντας δεξιόστροφα, κάθε παίκτης αρχίζει λέγοντας την αλφάβητα μέχρι ο επόμενος παίκτης να πει «ΣΤΟΠ». Ανάλογα με το γράμμα στο οποίο ο πρώτος παίκτης θα σταματήσει, όλοι οι παίκτες θα πρέπει στη συνέχεια να συμπληρώσουν τις στήλες με μια λέξη που να αρχίζει με το γράμμα αυτό.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το γράμμα Α:

Όνομα: Αλέξανδρος

Ζώο: Αντιλόπη

Φυτά: Ανεμώνη

Πόλη: Αθήνα

β) Για κάθε σωστή απάντηση, οι παίκτες λαμβάνουν 10 βαθμούς. Εάν οι παίκτες έχουν μία ίδια απάντηση, κάθε παίκτης παίρνει 5 βαθμούς. Εάν μια απάντηση δεν γίνει αποδεκτή από όλους τους παίκτες (π.χ. εάν το όνομα που έχει δοθεί ως απάντηση δεν υπάρχει) ή εάν η δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, ο παίκτης παίρνει 0 βαθμούς. γ) Ο δεύτερος γύρος ξεκινά με τον δεύτερο παίκτη και συνεχίζει ακριβώς όπως και ο πρώτος γύρος. δ) Στο τέλος του παιχνιδιού, ο παίκτης με τους περισσότερους βαθμούς, κερδίζει! ε) Μπορείτε πάντα να ενεργήσετε ως συντονιστής εδώ, βοηθώντας στη συνολική βαθμολογία.

backtotop
Nutricia