Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Τώρα είναι η ώρα να επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας

Ο γυναικολόγος θα σας ζητήσει να κάνετε μια σειρά εξετάσεων και θα καταγράψει το ιατρικό σας ιστορικό. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο της ομάδας του αίματός σας, τα επίπεδα των αντισωμάτων και του σιδήρου καθώς και της ανοσίας σας σε μεταδοτικές ασθένειες. Μπορεί επίσης να σας ζητηθούν κάποιες διαγνωστικές αιματολογικές εξετάσεις που ελέγχουν για ορισμένες σπάνιες γενετικές ανωμαλίες. Συνήθως οι βασικές εξετάσεις συμπεριλαμβάνουν τη μέτρηση της πίεσής σας και του βάρους σας, ενώ πιθανότατα θα σας ζητηθεί να κάνετε και μια εξέταση ούρων. Αν δεν είναι ξεκάθαρες οι ημερομηνίες της περιόδου σας και η αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε έναν υπέρηχο σε αυτό το στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης σας, το κεφάλι του μωρού αποτελεί το ένα τρίτο του συνολικού του μήκους και έχει σχηματιστεί ο ομφάλιος λώρος. Ο λώρος είναι προσκολλημένος στον πλακούντα σας και αποτελεί τη ζωτικής σημασίας σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα του προσφέρει το οξυγόνο και όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα θα απομακρύνει τα απόβλητα. Μικροσκοπικά περάσματα για την αναπνοή αρχίζουν ήδη να εμφανίζονται στο σημείο όπου θα βρίσκονται οι πνεύμονες του μωρού σας. Τα χέρια και τα πόδια του παίρνουν πιο συγκεκριμένο σχήμα, αρχίζουν να εμφανίζονται οι παλάμες και τα πέλματα και ήδη το έμβρυο μοιάζει λίγο περισσότερο με μικρό μωρό! Σχηματίζονται επίσης τα δάχτυλα, παρότι αυτή τη στιγμή έχουν παχιές μεμβράνες ανάμεσά τους οι οποίες θα εξαφανιστούν στην πορεία. Αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα ρουθούνια και να διακρίνεται η άκρη της μύτης του μωρού σας.

Εσείς και το σώμα σας

Αν συνηθίζατε να πίνετε ένα ποτάκι που και που, μόλις μάθετε πως είστε έγκυος είναι η στιγμή να το σταματήσετε. Η ποσότητα του αλκοόλ που μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια κατά την εγκυμοσύνη είναι άγνωστη, έτσι η καλύτερη συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε σχετικά με το τι είναι το καλύτερο για το μωρό σας, είναι να αποφύγετε εντελώς το αλκοόλ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίδραση του αλκοόλ στην εγκυμοσύνη, συζητήστε με το γυναικολόγο σας. Η Mαία μας βρίσκεται επίσης στη διάθεσή σας για να απαντήσει σε οποιεσδήποτε απορίες σας.

Το ξέρατε αυτό;

Τώρα που είστε έγκυος, το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο συνήθως. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των φυσιολογικών σωματικών αλλαγών που προκύπτουν κατά την εγκυμοσύνη. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να επιλέγετε ακόμη πιο προσεκτικά τι θα τρώτε όσο είστε έγκυος, να πλένετε τα χέρια σας κατά την προετοιμασία του φαγητού σας και να γνωρίζετε ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγετε.

backtotop
Nutricia