Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Μέσα στους τελευταίους εννέα μήνες, το μωρό σας αναπτύχθηκε από ένα κύτταρο σ’ ένα μικρό ανθρωπάκι που αποτελείται από περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα. Δεν είναι εκπληκτικό αυτό; Ένα μέσο νεογέννητο μωρό ζυγίζει γύρω στα 3,2 με 3,5 κιλά και έχει μήκος 48 με 52 εκατοστά απ’ το κεφάλι μέχρι τα νύχια. Μέσα στη μήτρα σας δεν υπάρχει πια χώρος, έτσι το μωρό σας μπορεί μονάχα να κάνει πλαϊνές κινήσεις.

Εσείς και το σώμα σας

Έχετε σχεδόν φτάσει στο τέλος και το μωρό σας είναι έτοιμο και περιμένει να γεννηθεί! Πιθανότατα ανυπομονείτε πια να γεννήσετε! Μακάρι να μπορούσατε και πάλι να αναπνεύσετε και να κοιμηθείτε κανονικά! Σας έχουμε μερικά καλά νέα. Μόλις εμπεδωθεί το κεφάλι του μωρού σας θα νιώθετε λιγότερο λαχανιασμένη καθώς οι πνεύμονές σας θα πιέζονται λιγότερο απ’ το σώμα του μωρού. Έχετε το νου σας για τα συνηθισμένα συμπτώματα του τοκετού – η «ένδειξη» απ’ τον τράχηλο (δηλαδή, η απομάκρυνση του βλεννώδους πώματος) ή το σπάσιμο των νερών σας και το ξεκίνημα των αληθινών συσπάσεων. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις πρώτες ενδείξεις του τοκετού στην ενότητα για τα στάδια του τοκετού στην ιστοσελίδα μας. Είναι φυσιολογικό σε αυτό το στάδιο να νιώθετε λίγο φοβισμένη (ή ακόμη κι εντελώς τρομοκρατημένη) σχετικά με τον τοκετό. Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες νιώθουν κάπως έτσι! Στην ιστοσελίδα μας όμως έχουμε πολλές συμβουλές και πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Στο μεταξύ, ο γυναικολόγος σας θα μπορεί να σας δώσει πιο λεπτομερείς συμβουλές σχετικά με τη διαδικασία του τοκετού.

Το ξέρατε αυτό;

Το ξέρατε πως μόνο το 5% των μωρών γεννιούνται ακριβώς την αναμενόμενη ημερομηνία του τοκετού; Πολλές πρωτότοκες μητέρες ξεπερνούν αυτή την ημερομηνία ενώ μερικές φορές μάλιστα η εγκυμοσύνη διαρκεί ακόμη και δύο εβδομάδες περισσότερο. Μην πανικοβληθείτε λοιπόν αν το μωρό σας αποφασίσει να μην εμφανιστεί ακριβώς στην ώρα του! Είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε πολλές μέλλουσες μητέρες!

backtotop
Nutricia