Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το 3 μηνών μωρό σου

Τώρα το μωρό σας θα είναι πολύ πιο παρατηρητικό και θα μπορεί να εκφράζεται, επομένως διανύετε την κατάλληλη περίοδο για να του προσφέρετε πολλά ερεθίσματα. Οι δυνατότεροι μύες του θα το διευκολύνουν να πιάνει διάφορα αντικείμενα και σύντομα θα ακούσετε τα ενθουσιώδη γουργουρίσματά του και θα το δείτε να κουνά χαρούμενο τα χέρια του. Τώρα μπορεί επίσης να χαμογελάει και αυτό είναι κάτι που πάντα θα σας συγκινεί.

Το μωρό σας μπορεί να κρατά το κεφάλι του ψηλά

Το σώμα του μωρού σας θα έχει ξεδιπλωθεί πια εντελώς. Μπορεί να κρατά το κεφάλι του όρθιο κι ευθυγραμμισμένο με το σώμα του κι αρχίζει να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να στηρίζεται. Θα συνεχίσει να ενθουσιάζεται με τα χέρια του και θ’ αρχίσει να τα απλώνει για να πιάσει διάφορα αντικείμενα, παρότι δεν θα τα καταφέρνει πάντα.

Η διατροφή του μωρού σας

Το μωρό σας μπορεί να δείχνει πολύ πιο πεινασμένο, μην μπείτε όμως στον πειρασμό να ξεκινήσετε την εισαγωγή στερεών τροφών καθώς είναι παραπάνω από πιθανό να πρόκειται απλά για μια περίοδο απότομης ανάπτυξης. Το γάλα θα πρέπει να συνεχιστεί ως αποκλειστική τροφή καθώς του παρέχει ακόμη όλα τα θρεπτικά συστατικά μέχρι να γίνει 6 μηνών βάσει των υποδείξεων του παιδιάτρου οπότε και θα ξεκινήσει και τα στερεά γεύματα.

Επικοινωνία

Το μωρό σας θ’ αρχίσει σύντομα να βγάζει απαλούς ήχους και να «μπαμπαλίζει». Οι περισσότεροι ήχοι θα ξεκινούν από φθόγγους όπως το “π”, το “μπ” και το “μ” που μπορεί να κάνει με τα χείλη του. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη που το «μαμά» και το «μπαμπά» θα είναι απ’ τις πρώτες λέξεις του μωρού σας.

Οι αισθήσεις του αναπτύσσονται

Με τους δυνατούς ήχους το μωρό σας θα ξαφνιάζεται ή θα κλαίει, όμως η οικεία φωνή σας θα το ηρεμεί γρήγορα! Τώρα αρχίζει να δείχνει μεγάλη περιέργεια για όσα συμβαίνουν γύρω του και χρησιμοποιεί όσο περισσότερες αισθήσεις μπορεί για να εξερευνήσει τον κόσμο του.

Κεντρίστε το μυαλό και το σώμα του μωρού σας

Είναι η ιδανική στιγμή για να κρεμάσετε ένα παιχνίδι πάνω απ’ την κούνια του μωρού σας σε ύψος που να μπορεί ίσα να το ακουμπά.

Τα έντονα χρώματα, οι κουδουνίστρες και τα καμπανάκια θα διεγείρουν το τριών μηνών μωρό σας που σύντομα θα μάθει πως απλώνοντας το χέρι του για να πιάσει ένα αντικείμενο μπορεί να το κάνει να κινείται και να παράγει ήχο. Η κίνηση αυτή είναι σπουδαία για το συντονισμό των ματιών και των χεριών του μωρού σας.

Ξέρατε ότι…

Η αφή είναι η μόνη αίσθηση που δίνει στο μωρό σας τρία πράγματα που χρειάζεται; Του προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, το βοηθά να αλληλεπιδρά με τον κόσμο γύρω του και αποτελεί έναν τρόπο για να επικοινωνήσετε μαζί του και να αντιδράσει απέναντί σας.

backtotop
Nutricia