Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Αν το μωρό σας έχει μια μέση ανάπτυξη, τώρα πια θα είναι γύρω στα 2,8 κιλά. Έχει όλο και λιγότερο χώρο για να κινείται και έτσι μπορεί να νιώθετε τις κινήσεις του περισσότερο σαν συστροφές παρά σαν κλωτσιές. Μέσα στη μήτρα σας, το μωρό σας έχει μήκος περίπου 48-50 εκατοστά. Το πρόσωπό του έχει «γεμίσει» και τώρα έχει βλεφαρίδες. Ο λαιμός του έχει παχύνει και τα βλέφαρά του ανοιγοκλείνουν με ευκολία.

Εσείς και το σώμα σας

Με την επικείμενη άφιξη του μωρού σας, μπορεί να νιώθετε την παρόρμηση να κάνετε κάποιες δουλειές στο σπίτι, μια μικρή ανακαίνιση, γενική καθαριότητα ή απλά να “φρεσκάρετε” μερικά μαξιλάρια για να τα έχετε έτοιμα για τη γέννηση του μωρού. Δεν βιώνουν όλες οι μαμάδες αυτό το «σύνδρομο της φωλιάς», αν όμως το νιώθετε, απλά να είστε προσεκτική με ό,τι ασχολείστε και μην το παρακάνετε σηκώνοντας βάρη ή μετακινώντας έπιπλα τριγύρω στο σπίτι! Να είστε προσεκτική με πράγματα όπως οι αναθυμιάσεις της μπογιάς και των χημικών καθαριστικών και επίσης αποφύγετε να ανεβαίνετε σε σκάλες καθώς η ισορροπία σας επηρεάζεται από την εγκυμοσύνη. Σε αυτό το στάδιο είναι πολύ πιθανό να ζεσταίνεστε περισσότερο, καθώς το σώμα σας προσπαθεί εξαιρετικά σκληρά για να μεταφέρει όλο αυτό το επιπλέον βάρος και να συντηρεί τη ζωή μέσα σας.

Θέλετε να δροσιστείτε; Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε:

• Κρατήστε για μερικά λεπτά το εσωτερικό των καρπών σας κάτω απ’ το δροσερό τρεχούμενο νερό του νιπτήρα.
• Έχετε έναν μικρό ανεμιστήρα ή σπρέι με νερό στην τσάντα σας για να δροσίζεστε όταν είστε έξω.
• Πίνετε άφθονο νερό καθώς με τον ιδρώτα χάνετε πολύ γρήγορα υγρά.

Το ξέρατε αυτό;

Ακόμη κι αν το μωρό σας γεννηθεί τώρα, στην 37η εβδομάδα, θα θεωρηθεί τελειόμηνο. Το ίδιο ισχύει κι αν περιμένετε δίδυμα, οπότε συγχαρητήρια!

backtotop
Nutricia