Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το 36 μηνών νήπιο σου

Την περίοδο αυτή το νήπιό σας έχει ήδη κάνει πολλά βήματα ανεξαρτησίας, χρησιμοποιεί πιθανότατα την τουαλέτα και μπορεί να ντυθεί αλλά και να γδυθεί αναζητώντας τη βοήθειά σας σε κάποια δύσκολα ρούχα, όπως οι μπλούζες. Η ανάπτυξή του όμως δεν περιορίζεται στην κίνηση, αν και έχει κάνει άλματα σ’ αυτήν! Έχει κάνει επίσης μεγάλα βήματα στη λογική σκέψη και την κατανόηση και μπορεί να σας μιλά για τα συναισθήματά του, π.χ. είμαι στεναχωρημένη/ος γιατί με μάλωσε ο μπαμπάς. Συμμερίζεται σε έναν βαθμό φυσικά τα συναισθήματα και τη διάθεση των άλλων.

Το παιδάκι σας έχει γίνει πιο κοινωνικό και όποτε χρειάζεται μπορεί να περιμένει τη σειρά του. Παίζει πολύ καλύτερα με τα συνομήλικά του παιδιά, μοιράζεται κάποια από τα παιχνίδια του κι αρχίζει σιγά σιγά να κάνει φίλους. Άν πηγαίνει στον παιδικό σταθμό θ’ αρχίσετε να ακούτε σταθερά κάποια ονόματα φίλων του και τα κατορθώματά τους! Είναι όμως μια ηλικία όπου η φαντασία κυριαρχεί και πολλά νήπια αποκτούν φανταστικούς φίλους.

Η επικοινωνία του νηπίου σας είναι πια σε πολύ καλό επίπεδο, μιλάει καθαρά και το καταλαβαίνουν σχεδόν όλοι, έχει πλούσιο λεξιλόγιο και χρησιμοποιεί προτάσεις με αρκετές λεξούλες, μπορεί να ακολουθήσει οδηγίες αλλά και να περιγράψει κάποιες απλές πράξεις. Κάνει επίσης πολλές ερωτήσεις και ακούει με προσοχή τις απαντήσεις σας ώστε να κάνει μετά κι άλλες ερωτήσεις! Σε αυτή την ηλικία τα νήπια συνήθως είναι πολύ ομιλητικά και πιθανότατα θα σας δίνει προφορική αναφορά όλων των δραστηριοτήτων του, είτε το ρωτήσετε είτε όχι!

Στα τρία του χρόνια, το νήπιό σας μπορεί να τρώει μόνο του χρησιμοποιώντας κουτάλι και πιρούνι. Προσπαθήστε να αντισταθείτε στην επιθυμία σας να το βοηθήσετε εσείς για να μη λερωθεί ή για να τελειώσει γρηγορότερα το φαγητό του. Η φάση της αργοπορίας και της αναστάτωσης θα περάσει γρήγορα αλλά θα έχετε κέρδος κι εσείς και το παιδί σας που θα νιώθει ικανότερο και πιο ανεξάρτητο. Τέλος, η τάση για ανεξαρτησία του νηπίου σας σημαίνει πως νιώθει λιγότερο έντονο το άγχος αποχωρισμού και μπορεί να μείνει κάποιες ώρες με αγνώστους, π.χ. στον παιδικό σταθμό.

backtotop
Nutricia