Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Δεν σας μένει πολύ ακόμη! Με περίπου έξι εβδομάδες να απομένουν στο ημερολόγιό σας μέχρι τη μεγάλη μέρα, το αναπτυσσόμενο μωρό σας έχει ύψος γύρω στα 45 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 2 κιλά. Τώρα βρίσκεται σε μια περίοδο γρήγορης αύξησης βάρους, γύρω στα 200-300 γραμμάρια την εβδομάδα. Το δέρμα του μωρού σας αρχίζει πραγματικά να παχαίνει εναποθέτοντας ένα υγιές στρώμα λίπους από κάτω του, το οποίο του εξασφαλίζει μόνωση και ρύθμιση της θερμοκρασίας. Παίρνει ακόμη αντισώματα από εσάς, τα οποία το δυναμώνουν και το προετοιμάζουν για τη ζωή έξω απ’ τη μήτρα.

Εσείς και το σώμα σας

Ο ύπνος, ή η έλλειψή του, μπορεί ν’ αρχίσει να γίνεται μεγάλο θέμα σε αυτή τη φάση καθώς αντιμετωπίζετε κράμπες στα πόδια, πόνους στις αρθρώσεις, καούρες και χρειάζεται να ουρείτε πιο συχνά. Για να μπορέσετε να πάρετε έναν πολύτιμο υπνάκο, ξεκινήστε ξαπλώνοντας στο αριστερό σας πλευρό, θέση που, μεταξύ άλλων, βελτιώνει την κυκλοφορία, την πέψη και τη λειτουργία των νεφρών και του ήπατός σας. Από εδώ και στο εξής είναι προτιμότερο να αποφεύγετε να κοιμάστε ανάσκελα καθώς η θέση αυτή μπορεί να σας προκαλέσει ταχυπαλμία, ζαλάδα και να μεταβάλει την αρτηριακή σας πίεση. Μια απ’ τις βολικότερες θέσεις για να ξαπλώσετε είναι με ελαφρά λυγισμένα γόνατα, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια που θα στηρίζουν τη μέση, την κοιλιά, τα ισχία και τις αρθρώσεις σας. Οι νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα θα γίνουν μέρος της ζωής σας για τις επόμενες εβδομάδες γι’ αυτό μειώστε την πρόσληψη υγρών πριν ξαπλώσετε. Βεβαιωθείτε όμως πως πίνετε αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πηγαίνετε στην τουαλέτα αμέσως πριν ξαπλώσετε και βεβαιωθείτε πως αδειάζετε εντελώς την κύστη σας.

Το ξέρατε αυτό;

Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, όλα τα μωρά έχουν γαλανά μάτια. Τα μάτια των μωρών χρειάζεται να εκτεθούν στο φως για αρκετές εβδομάδες ώστε να επιτραπεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας χρωμάτωσης της ίριδας. Φυσικά, τα μάτια του μωρού σας μπορεί να παραμείνουν γαλάζια. Αν όχι, θα τα δείτε να αλλάζουν σταδιακά χρώμα μετά τη γέννησή του.

backtotop
Nutricia