Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 33η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Στις 33 εβδομάδες το μωρό σας ζυγίζει γύρω στα 1,9 κιλά, παρότι υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις στο μέγεθος και το βάρος των μωρών αυτής της ηλικίας. Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας ενισχύεται. Το δέρμα του γίνεται πιο παχύ και είναι λιγότερο κόκκινο και ρυτιδωμένο.

Εσείς και το σώμα σας

Ως μέλλουσα μητέρα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη χρειάζεστε πολλή ενέργεια ώστε να προσφέρετε αυτά που χρειάζεται ένα αναπτυσσόμενο μωρό και να διατηρηθείτε δραστήρια στην καθημερινότητά σας. Τώρα που το στομάχι σας έχει μικρύνει (το μωρό σας έχει καταλάβει τον περισσότερο απ’ το χώρο που αναλογούσε στο στομάχι), δεν μπορείτε να τρώτε κανονικά γεύματα. Τα υγιεινά σνακ θα βοηθήσουν να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στα γεύματα, εξασφαλίζοντάς μια σταθερή πρόσληψη ενέργειας για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σας. Δοκιμάστε τα ακόλουθα ισορροπημένα διατροφικά σνακ που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε την ενεργητικότητά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας:

• Γιαούρτι ανακατεμένο με κομματάκια φρέσκων φρούτων και λίγα δημητριακά.
• Πίτα για σουβλάκι που θα βουτάτε σε κάποιο ντιπ (όχι καυτερό).
• Αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς στην τσάντα σας για να τσιμπολογάτε όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Το ξέρατε αυτό;

Αν το στήθος σας έχει γίνει πιο βαρύ, θα νιώθετε πιο άνετα φορώντας ένα σουτιέν εγκυμοσύνης μέρα και νύχτα. Επενδύστε σ’ ένα σουτιέν με καλή στήριξη ώστε να ελαχιστοποιήσετε τη χαλάρωση.

backtotop
Nutricia