Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το 32 -35 μηνών νήπιο σου

Την περίοδο αυτή το νήπιό σας μπορεί να κάνει ήδη πολλά πράγματα. Περπατά, τρέχει, κλωτσά, σκαρφαλώνει, χοροπηδάει, ανεβοκατεβαίνει σκάλες με ευκολία και καλή ισορροπία. Μια βόλτα στην παιδική χαρά της γειτονιάς είναι απαραίτητη για να εκτονώσει την ενεργητικότητά του, αλλιώς μπορείτε να το βρείτε σκαρφαλωμένο πάνω στον καναπέ ή την τραπεζαρία σας! Η κινητική του ανάπτυξη είναι σχεδόν ολοκληρωμένη: στα περισσότερα νήπια αρέσει η ζωγραφική και μπορούν να πιάνουν τώρα με πιο επιδέξιο τρόπο το μολύβι, να τραβούν (σχετικά) ίσιες γραμμές και να σχεδιάζουν κύκλους στο χαρτί.

Καθώς έχει βελτιωθεί ο συντονισμός του μπορεί να παίζει με παιχνίδια που έχουν ρόδες όπως τρίκυκλα, φορτηγάκια και ποδήλατα αλλά πιθανότατα θα τα «περπατάει» με τα πόδια του και όχι με τα πετάλια. Μπορεί επίσης να βουρτσίζει τα δόντια του (με βοήθεια!), να πλένει και να σκουπίζει τα χέρια του. Τώρα είναι η ιδανική φάση για να καθιερωθούν μερικές καλές συνήθειες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των δοντιών πριν τον ύπνο και το πλύσιμο των χεριών αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Η ανεξαρτησία και η φράση «μόνος/μόνη μου» θα είναι ένα θέμα αυτή την περίοδο! Το νηπιάκι σας μπορεί να φορέσει μόνο του κάποια ρούχα, όπως φόρμες και παπούτσια με χριτς χρατς αλλά είναι λογικό να δυσκολεύεται ακόμη με ρούχα όπως οι ζακέτες και τα μπουφάν ή με τα κορδόνια και τα κουμπιά. Μιλάει αρκετά καθαρά και γνωρίζει τα ονόματα κάποιων φίλων του. Η επικοινωνία μαζί του είναι πολύ εύκολη τώρα! Ακούει με μεγάλη προσοχή τις συζητήσεις σας και έχει πολύ καλύτερη μνήμη. Εντάξτε στη βραδινή σας ρουτίνα το διάβασμα ενός βιβλίου, ή μερικές σελίδες του. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσει το μικρό σας και να γίνει πιο εύκολα η μετάβαση απ’ τις δραστηριότητες της ημέρας και την υπερδιέγερση, στη χαλάρωση και την προετοιμασία για τον ύπνο! Αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για να αγαπήσει το παιδί σας τον κόσμο του βιβλίου! Τα βιβλία αποτελούν πηγή μάθησης. Τι ίδιο ισχύει και για τις καθημερινές σας δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες μπορεί για παράδειγμα να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο, το κρύο και το ζεστό, το μαλακό και το σκληρό.

backtotop
Nutricia