Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Το μωρό σας έχει τώρα μήκος περίπου 40 εκατοστά και ζυγίζει γύρω στα 1,3 κιλά. Όπως ήταν αναμενόμενο, σε αυτό το στάδιο αναπτύσσεται πολύ ο εγκέφαλός του. Νευρικές ίνες (νευρώνες) αναπτύσσονται ταχύτατα, δίνοντας τη δυνατότητα στα εγκεφαλικά ερεθίσματα να ταξιδεύουν γρηγορότερα και αυξάνοντας την ικανότητα του μωρού σας για μάθηση όταν θα βγει στον εξωτερικό κόσμο. Μέσα στη μήτρα, το μωρό σας μπορεί να αισθανθεί, να ακούσει και να δει και σαφώς ανταποκρίνεται στο φως. Το μωρό ζει στον κόσμο του γλαρώματος, περνώντας περίπου το 80% του χρόνου που κοιμάται σε φάση REM (όνειρα). Όνειρα γλυκά, μωράκι!

Εσείς και το σώμα σας

Οι κράμπες στους μύες και τα πόδια είναι συνηθισμένες στην εγκυμοσύνη και μπορεί να προκαλούνται από ένα σωρό αιτίες, ανάμεσά τους η πίεση που προκαλεί η μήτρα στα νεύρα της πυέλου, η έλλειψη δραστηριότητας ή η κόπωση. Συζητήστε το με το γιατρό σας. Ίσως σας συστήσει ένα συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο που θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Το ξέρατε αυτό;

Στις 30 εβδομάδες το μωρό σας παίρνει θέση για τον τοκετό και μπορεί να βρίσκεται με το κεφάλι ή ίσως με τα πόδια (να προηγούνται τα πόδια ή ο ποπός) προς τα κάτω. Η πλειοψηφία των μωρών θα γυρίσουν με το κεφάλι προς τα κάτω μέχρι την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Στους τελειόμηνους τοκετούς, μόνο το 3-4% έρχονται με τα πόδια.

backtotop
Nutricia