Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το 2 μηνών μωρό σου

Είναι υπέροχο όταν το μωρό σας αρχίζει να σας αναγνωρίζει. Στους 2 μήνες, η φωνή σας θα αποτελεί πιθανότατα τον ήχο που θα αναγνωρίζει και με τον οποίο θα αντιδρά περισσότερο και καθώς θα αναπτύσσεται η προσωπικότητά του θ’ αρχίσετε να μαθαίνετε τι του αρέσει και τι αντιπαθεί. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε πως σε αυτό το στάδιο το μωρό σας μένει για περισσότερη ώρα ξύπνιο, φτάνοντας ίσως και τις 10 ώρες την ημέρα.

Το μωρό γνωρίζει ποια είστε

Το μωρό σας νιώθει τώρα πολύ γαλήνια στην αγκαλιά σας και ίσως και να κλάψει αν το πάρει αγκαλιά κάποιος που δεν γνωρίζει καλά. Όταν είναι σε διέγερση ή ενθουσιασμένο θα κουνάει τα χέρια του και μπορεί να βρίσκει παρηγοριά στο πιπίλισμα των δαχτύλων ή του αντίχειρά του.

Η διατροφή του μωρού σας

Τα προβλήματα με το τάισμα είναι συνηθισμένα στα μωρά και οι κολικοί αποτελούν ένα απ’ τα θέματα που προκύπτουν πολύ συχνά. Είναι παρήγορο να γνωρίζετε πως τα μωρά που υποφέρουν από κολικούς δεν αντιμετωπίζουν κάποια ασθένεια αλλά μια παροδική διαταραχή που εμφανίζεται σχεδόν στο 30% των μωρών.

Το μωρό σας μαθαίνει να σηκώνει το κεφάλι του

Το σώμα του δύο μηνών μωρού σας εξακολουθεί να δυναμώνει. Σύντομα, όταν θα είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα, θα μπορεί να σηκώσει το κεφάλι του και να το κρατά στον αέρα.

Επικοινωνία

Παρότι το δύο μηνών μωρό σας για περίπου έναν χρόνο ακόμη δεν θα είναι σε θέση να μιλήσει χρησιμοποιώντας λέξεις, έχει ήδη μάθει πώς να επικοινωνεί. Η φωνή σας αποτελεί πιθανότατα τον αγαπημένο του ήχο. Όταν το μωρό σας την ακούει, αντιδρά ενστικτωδώς και απαντά με διάφορους ήχους.

Ανακαλύπτοντας τα χέρια του

Καθώς περιορίζεται το αντανακλαστικό του αδράγματος, το μωρό σας θα ενθουσιαστεί με την ανακάλυψη των χεριών του και θα τα χρησιμοποιεί (όπως και το στόμα του) για να εξερευνήσει καινούργια και διαφορετικά αντικείμενα.

Ξέρατε ότι…

Το μωρό σας αναπτύσσεται σωματικά απ’ το κεφάλι προς τα πόδια; Στην αρχή δυναμώνουν οι μύες του αυχένα στηρίζοντας το κεφάλι του, στη συνέχεια οι ώμοι, το στέρνο και το κάτω μέρος της πλάτης. Τα πόδια του μωρού σας είναι το τελευταίο μέρος του σώματός του που θα αναπτυχθεί.

backtotop
Nutricia