Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Όταν το μωρό σας φτάσει να ζυγίζει γύρω στο 1 κιλό, θα μπορεί να κοιτάζει τριγύρω, να ανοίξει και να κλείσει τα μάτια του. Οι άλλες του αισθήσεις είναι τώρα σχεδόν απόλυτα λειτουργικές. Μπορεί να γευτεί, να αγγίξει και να αναγνωρίσει τη φωνή σας χωρίς δυσκολία. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα έχει όλο και λιγότερο χώρο για να κάνει τις τούμπες του, έτσι μερικές φορές θα κλωτσάει τριγύρω προκειμένου να βρει μια πιο βολική θέση! Θ’ αρχίσει επίσης να μαζεύει τα χέρια και τα πόδια προς το στέρνο του στην κλασική εμβρυική θέση.

Εσείς και το σώμα σας

Σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης σας μπορεί να έχετε έντονα όνειρα και δυσκολία να κοιμηθείτε. (Δουλειά των ορμονών της εγκυμοσύνης και πάλι!) Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο και να θυμάστε πως το σώμα σας προετοιμάζεται για τα, αργά τη νύχτα/νωρίς τα ξημερώματα, ταΐσματα! Είναι καλή ιδέα να τρώτε λιπαρά ψάρια όπως σκουμπρί, σολομό, σαρδέλες, κολιό και λαυράκι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ώστε να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη των ω3 λιπαρών, τα οποία είναι γνωστό πως συμβάλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας. Παρότι συνιστάται να τρώτε ψάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ορισμένα περιέχουν υψηλές ποσότητες υδραργύρου, έτσι είναι σκόπιμο να περιορίζεστε στις δύο με τρεις μερίδες των 150 γραμμαρίων την εβδομάδα. Στα ψάρια αυτά συμπεριλαμβάνονται το κοκκινόψαρο, η σφυρίδα, ο κόκκινος μπακαλιάρος, ο τόνος, ο ξιφίας, ο καρχαρίας και ο αστακός. Στα ψάρια και τα θαλασσινά που θεωρούνται πως περιέχουν τα χαμηλότερα επίπεδα υδραργύρου συμπεριλαμβάνονται ο σολομός ιχθυοτροφείου, ο συνηθισμένος μπακαλιάρος, η γλώσσα, τα μύδια, τα στρείδια και τα μικρά ψάρια όπως οι σαρδέλες. Μην ξεχνάτε πως όλα αυτά θα πρέπει να τα τρώτε μαγειρεμένα, ποτέ ωμά! Συμβουλευθείτε σχετικά και τον γυναικολόγο σας.

Το ξέρατε αυτό;

Ο τόνος και ο σολομός σε κονσέρβα τείνουν να περιέχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα υδραργύρου, αλλά για τα περισσότερα ψάρια δεν υπάρχει πρόβλημα αν τρώτε μικρές ποσότητες μέσα στην εβδομάδα.

backtotop
Nutricia