Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το 25 -31 μηνών νήπιο σου

Την περίοδο αυτή το νήπιό σας όχι απλά περπατάει αλλά τρέχει και ανεβοκατεβαίνει σκάλες με ευκολία. Κλωτσά μια μπάλα και ίσως να μπορεί να χοροπηδήσει στο ένα πόδι, όχι απαραίτητα με επιτυχία κάθε φορά, αλλά θα απολαμβάνει την προσπάθεια! Οι κύβοι είναι από τα αγαπημένα του παιχνίδια και πλέον μπορεί να χτίσει πύργους!

Στη φάση αυτή το νηπιάκι σας νιώθει χαρούμενο όταν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με άλλα παιδιά της ηλικίας του. Μπορεί να μην παίζουν πάντα μαζί (η φάση αυτή ονομάζεται «παράλληλο παιχνίδι») και να μην αλληλεπιδρούν, η παρουσία όμως των άλλων παιδιών είναι πηγή ευχαρίστησης και κάτι που από εδώ και στο εξής θα αποζητά το μικρό σας. Ενισχύστε τη σωματική και τη διανοητική του ανάπτυξη βγάζοντας το νήπιό σας όσο πιο συχνά μπορείτε βόλτα, κατά προτίμηση σε χώρους με άλλα παιδάκια όπως τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι παιδότοποι.

Το νήπιό σας μαθαίνει πολύ γρήγορα, αυτός είναι και ο λόγος που θα ακούτε συχνά από δω και πέρα τη λεξούλα «γιατί;»! Μιλάει πια με απλές προτάσεις αλλά καταλαβαίνει ουσιαστικά όλα όσα του λέτε. Μιλά για τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας συνήθως το όνομά του, μπορεί να ονοματίσει διάφορα μέρη του σώματός του και τραγουδάει σκοπούς ή και τραγουδάκια. Επιπλέον, αρχίζει να κατανοεί αφηρημένες έννοιες όπως το πριν και το μετά, το αργότερα και το νωρίτερα (όχι απόλυτα όμως) αλλά και την έννοια του χώρου, όπως πάνω, κάτω, μέσα, έξω. Καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο θηλυκό και το αρσενικό και γνωρίζει το φύλο του.

Παράλληλα με την ανάπτυξή του ωριμάζει και το νευρικό σύστημα του οργανισμού με αποτέλεσμα να πλησιάζει η στιγμή για την εκπαίδευση της τουαλέτας, αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει. Ένα πρώτο δείγμα ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για την εκπαίδευσή του είναι όταν παρατηρήσετε να μένει η πάνα στεγνή για μερικές ώρες στη διάρκεια της ημέρας. Το νηπιάκι σας προσπαθεί να βάλει και να βγάλει τα ρούχα του, αλλά δυσκολεύεται με τα κουμπιά και τα φερμουάρ. Είναι όμως σε θέση να πλύνει και να σκουπίσει τα χέρια του και να φάει μόνο του χρησιμοποιώντας κουτάλι ή και πιρούνι.

backtotop
Nutricia